Божидар Вучуревић: „За ствараоцима Српске је ишао цијели народ, па ће ићи и попови!“

  • Посланик првог сазива Народне скупштине Републике Српске Божидар Вучуревић изјавио је Срни да једино они који ништа нису учинили за Српску, њено стварање и њену одбрану могу да омаловажавају и вријеђају посланике првог сазива парламента Српске који су и њени ствароци, те негодују против неких њихових још неостварених права.

božidar
Вучуревић је истакао да покушај омаловажавања онога што су учинили ствараоци Републике Српске више говори о тим који бесрамно и безочно говоре против таквих људи.

Он је оцијенио некоректном изјаву градоначелника Требиња Славка Вучуревића који је, коментаришући Нацрт закона о правима изабраних представника Републике Српске у периоду 1991-1996. година, рекао да за посланицима који би примили ову накнаду народ сигурно неће ићи, али да је „пожељно да за њима иде поп“.

„За ствараоцима Републике Српске је ишао цијели српски народ па ће ићи и попови, а за онима који нису ништа учинили за Српску, који су сада енормно плаћени и који су се углавном крштавали када су имали по четири или пет деценија није ишао ни народ, а не заслужују ни да иду попови“, рекао је Божидар Вучуревић.

Он је поручио да актуелни градоначелник Требиња треба да зна да су посланици првог сазива Народне скупштине Српске шест година о свом трошку ишли на сједнице, пјешице и преко ратних подручја и доносили важне одлуке и веома мудрим приједлозима стварили Републику Српску, напомињући да за то никада нису добили ниједан динар накнаде.

Вучуревић је истакао да је од „тадашњих 83 посланика трећина под земљом или труну у затворима и да би тај мали број живих требало пристојно да живи остатак живота“.

„Наравно да то не одговара онима који нису ни бранили нити на било који начин допринијели стварању Републике Српске“, рекао је Вучуревић, истичући да данас један посланик државу кошта мјесечно 5.000 КМ.

Он је оцијенио да је тврдња градоначелника Требиња да је овај нацрт закона „покушај разбијања СДС-а“ апсолутно нетачна, нагласивши да у томе нема никаквог покушаја разбијања СДС-а.

„Ти који су стварали Републику Српску стварали су и СДС и срамота је да данас ниједног од тих ствараоца нема у врху те странке. Ствароци Републике Српске не стварају никакву нову странку већ само оживаљавају оно што су започели 1990. године и спашавају образ наводним првацима СДС-а који немају никаквих заслуга ни за стварање СДС-а ни Републике Српске“, поручио је посланик СДС-а у првом сазиву Народне скупштине Републике Српске Божидар Вучуревић.

Извор: СРНА

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
  1. петар Reply

    Шта сте ви створили, непомјаници,умјесто да прихватите мир ’93 ви настављате „пљаћкашки-криминални“ рат, тргујући са непријатњћељем на свим фронтовима, до пидписа капитулације ’95 Република Српска је добивена у „Дејтону“, а злочинци и лопови никад нису осуђени, зато нам је ‘вако,..лоповлук и убиства безакоње се настављају,..отријезнимо се!?

Оставите коментар