Трендтекс запошљава нових 100 радница!

  •  Требињска пословна јединица текстилне индустрије „Трендтекс“ у наредном периоду запослиће најмање 100 нових радника, потврђено је за Радио Требиње у овој фирми.

trendteks-naslovna

Како је наведено у огласу за запошљавање, овој тектилној индустрији – која производи ХТЗ опрему у изнајмљеном погону „Новотекса“ у стечају – потребно је 50 машинских шваља са радним искуством, уз још најмање 50 радница до 25 година за обуку или преквалификацију.
Директор требињске пословне једнице „Трендтекса“ Александар Којовић рекао је да је погон на три производне линије до сада запошљавао око 120 радница, те да је у међувремену „фирма освојила скоро читаво тржиште ХТЗ опреме у Европској унији“, чиме су се указале и потребе за проширењем капацитета.
„Овим ћемо практично удвостручити производњу. Добили смо задатак да у што краћем року оформимо још двије а потом и трећу производну линију. За сада нам треба око стотину радница, али врло брзо ћемо требати још радне снаге. Иначе, пројекат у Требињу планирао је производњу са 300 до 350 радница. Перспективе има, посла ће бити у наредних 20 година“, истиче Којовић за Радио Требиње.
Он подсјећа да „Трендтекс“ са производним погонима у Пријепољу, општини Добој-Југ и Требињу годинама успјешно послује, те да редовно измирује све обавезе према радницима.
Због тога је, додаје, и велики интерес за пословну понуду „Трендтекса“: на оглас се већ пријавило око 70 радница, што искусних шваља што „приправница“ за обуку и преквалификацију, од чега је само из Билеће њих педесетак.
„Када попунимо за сада потребна радна мјеста у континуитету ћемо наставити да организујемо обуке и преквалификовања за младе раднице, јер смо у ситуацију да стално морамо занављати радну снагу. Тако да ће за пријем младих радница стално бити отворен конкурс“, истиче Којовић за Радио Требиње.
Он појашњава да је требињској текстилној индустрији, која ангажује углавном старији обучени кадар некадашњег „Новотекса“, потребна смјена генерација, због чега би, истиче, добар потез био отварање и средње школе која би образовала будуће текстилце.
trendteks
На питање колико би најављена продаја погона „Новотекса“ у стечају Влади Републике Српске могла да поремети пословне планове „Трендтекса“ у Требињу, Којовић је оптимиста.
„Не мислим да би ту могло бити проблема и да ће било ко ометати пројекат који отвара 300 радних мјеста“, истиче директор требињске пословне јединице ове текстилне фирме.

Извор: Радио Требиње / Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар