НЕВЕСИЊЕ: Италијани купују „Јавор“ и запошљавају нових 70 радника

  •  Италијанка Клаудија Варези намјерава да купи предузеће „Јавор текстил“ у стечају, прошири производњу и запосли нове раднике. У тој намјери имаће подршку Владе РС и Општине Невесиње.

javor-3

Ово је саопштено данас након састанка министра индустрије, енергетике и рударства РС Петра Ђокића, начелника општине Момчила Шиљеговића и власнице текстилне фабрике „Мистрал“ Клаудије Варези.

Након што је у предузећу „Јавор текстил“ покренут стечајни поступак, почетком јула прошле године Варези је показала интересовање за производњу у Невесињу. Ангажовано је око 80 радника и кренула је производња кошуља које су захваљујући пословном имиџу који има „Мистрал“ на европском тржишту, пронашле пут до купаца.

Задовољна квалитетом производа и залагањем радника Варези је одлучила да купи предузеће.

Министар Петар Ђокић је обећао да ће Влада РС дати подршку овом предузећу које намјерава да запосли нових 70 радника.

„Ово предузеће је у стечајном поступку враћено у живот и сада има реалну производњу намијењену извозу“, истакао је Ђокић најавивши да ће Влада РС помоћи да се обуче нови радници.

Начелник општине Момчило Шиљеговић је обећао да ће локална заједница адаптирати један објекат у којем би се изводила обука за потенцијалне раднике који имају жељу да у предузећу „Јавор текстил“ заснују радни однос. Шиљеговић је рекао да ће општина омогућити купцу да у случају проширења објекта што прије добије потребне урбанистичке и друге дозволе.

У преузећу „Јавор текстил“ у стечају тренутно ради 85 радника.

Драган Граховац/Радио Невесиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар