У сусрет предстојећој Винској школи – Од грожђа до вина

Љубитељи вина,

У прилици смо да вас обавестимо и позовемо да се придружите предстојећој Винској школи – Од грожђа до вина, која ће бити одржана за викенд, 09. и 10. септембра 2023. године. Представљамо вам програм винске школе, са темама које су предвиђене и предавачима који ће учествовати у реализацији истог.

ПРОГРАМ ВИНСКЕ ШКОЛЕ

Први део програма Винске школе – Од грожђа до вина ће бити реализован у суботу 09. септембра 2023. године у просторијама RICO TRAINING CENTRE, Јавно признатог организатора образовања одраслих, Арчибалда Рајса 27, Чукарица, Београд, са почетком у 09.00 часова.

Част да отвори винску школу за прву групу учесника, има прослављени Витез М, г. Миша Ћирић, који је витез вина из жупско – александровачког реда и истовремено витез Винског витешког реда „Сингидунум“- Београд.

Као прави репрезент царства грожђа и вина, г. Миша Ћирић ће дати уводну реч, а као предавач из богатог дугогодишњег искуства обрадиће тему вина, тржишта вина, као и винског туризма, које се последњих година све више развија, у складу са појачаним интересовањем како за уживањем у врхунским винима, тако исто и у потреби да се научи језик вина.
Раме уз раме са Витезом М, ту ће бити и проф.др Слободан Јовић са Пољопривредног факултета у Београду, угледни професор у пензији, познавалац вина, боем и песник.

Проф. Јовић ће учесницима приближити специфично знање и искуство о историји вина кроз векове, елементима квалитета вина, винској култури. Затим следи фино загревање са предавањем о винском сортименту као увод у оцењивање вина.

Винарија „ЕДЕН“

Други део програма Винске школе ће бити реализован у недељу 10. септембра у прелепој винарији „ЕДЕН“ надомак Аранђеловца, у селу Раниловић, у загрљају Космаја и Букуље, са почетком у 10.00 часова. Домаћини винарије ће вас дочекати у својеврсној оази винограда, мира, разноврсних укуса вина, што је прави ужитак за обожаваоце вина.
Витез М ће отворити и други део програма винске школе, а особље винарије ће учеснике програма повести у обилазак винограда и подрума вина породичне винарије „ЕДЕН“.

Практичне вежбе- сервис вина као и правилно комбиновање вина са храном, презентоваће г. Славко Бјековић, члан Асоцијације сомелијера Србије, велики мајстор Винског витешког реда „Сингидунум“ – Београд.

Квалитетан и брижљиво припремљен програм, додатно ће употпунити и оплеменити предавање врсног енолога из Крушевца, Владана Николића, који ради као стручни консултант винарије из Краснодара. Његово вино „Донска чаша“ постало је званично пиће Кремља које се служи високим званицама, а воли га и лично Владимир Путин. Русија је у историји свог винарства, освојила по први пут златну медаљу на престижном фестивалу „Мундус Вини,“ а један од најзаслужнијих је управо Србин, наше горе лист, г. Николић, постигавши резултат вредан пажње.

ВИНО И ГИТАРА

И на крају, проф. Слободан Јовић ће вас увести у омиљени део програма, дегустацију вина која не би била потпуна без гитаре. Трагом одабраних нота и испијањем више врста вина у оквиру дегустације, открићете тајну коју крије „пиће богова“!

Добро нам дошли пријатељи по вину! Живели!

Ваш RICO TRAINING CENTRE

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар