ШАРОВИЋ У ТРЕБИЊУ: Очекујем да ће коалицију на челу са СДС подржати Драшковић и Вукановић

  • Предсједник Српске демократске странке /СДС/ Мирко Шаровић рекао je у Требињу да очекује широку коалицију у овом граду и осталим мјестима источне Херцеговине за предстојеће локалне изборе, коју треба да предводи СДС, а коју треба да подржи и Херцеговачки народни покрет – Родољуб Драшковић.

Шаровић је, како преноси портал Trebinjelive, након састанка са представницима општинских и градских одбора СДС-а из изборне јединице девет, истакао да је разговарао са Родољубом Драшковићем о потенцијалном кандидату за градоначелника Требиња, али да још увијек немају конкретно име.

„Трагамо за најбољим именом, које код јавности стоји најбоље. Желимо да дамо кандидата који ужива повјерење грађана“, навео је Шаровић.

Он је истакао да ће се лично заложити да у тој коалицији буде и народни посланик Небојша Вукановић, иако је, како је рекао, упознат о међусобним односима на релацији Драшковић-Вукановић.

„Родољуб Драшковић и неки други партнери – као што је ПДП, све су то различити политички субјекти и свима имамо различите програме, али морамо да имамо за циљ да се окупимо око заједничког интереса, заједничких вриједности“, рекао је Шаровић.

Према његовим ријечима, са Родољубом Драшковићем обавља озбиљне разговоре и очекује да саопште заједничког кандидата за градоначелника Требиња, али и других источнохерцеговачких мјеста.

„Наше амбиције су порасле и за Требиње – да заједно са другим политичким субјектима остваримо побједу на предстојећим локалним изборима. Та наша амбиција није без основа. Наш кључни противник је у великој кризи и то треба да искористимо“, навео је Шаровић.

ВУКАНОВИЋ: ДРАШКОВИЋ НЕ МОЖЕ БИТИ ЛИДЕР ОПОЗИЦИЈЕ

Народни посланик Небојша Вукановић рекао је за ТребињеЛиве.инфо да је већ предложио заједничког кандидата за градоначелника, који би могао да однесе побједу у Требињу, те да је вријеме да се опозиција усагласи око једног имена.

„Сматрам да бих у овом тренутку требао ја да будем капитен опозиције у Требињу, а да се у тим окупе све опозиционе снаге“, казао је Вукановић.

Коментаришући Шаровићеве наводе да у истом тиму треба да буду и он и Драшковић, Небојша Вукановић има јасну поруку.

„Поприлично сам неповјерљив према Родољубу Драшковићу, јер је прошле године обећао да ће подржати Сашу Борјана, па нас је изиграо. Добро је дошао у опозицију, али не може бити лидер“, поручио је Вукановић.

Каже да за себе сматра да је најефикаснији у Народној скупштини Републике Српске, јер се у њој води одлучујућа борба која може да промијени расположење јавности.

„Тражио сам повјерење народа и добио сам га. У овом тренутку не желим да напустим Народну скупштину“, навео је Вукановић.

Извор: trebinjelive.info

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар