ТРАЖИ СЕ 350 РАДНИКА: Почиње са радом нова фабрика „Свислајона“

  • Предсједник Концерна „Свислајон Таково“ Родољуб Драшковић најавио је да ће наредних дана бити пуштене у рад прве линије у новоизграђеној фарици прехрамбене индустрије „Требиње два“ у којој ће у првој фази бити запослено 350 радника.

 

zgrada-svislion

Драшковић је рекао новинарима у Требињу да је у току монтажа три линије од којих ће једна ове седмице бити пуштена у рад, те да је данас двадесетак инжењера примљено на обуку.

Према његовим ријечима, пробна производња у фабрици дјечије хране планирана је 1. новембра, док ће фабрика за прераду какао зрна почети са радом до краја године.

У новој фабрици биће инсталиране и три линије које до сада нису биле у асортиману, а осим производње дјечије хране „Јувитана“ и линије за прераду какао зрна, обухватаће и линију за производњу глазираних медењака.

Вриједност грађевинских радова на изградњи фабрике „Требиње два“, без инсталисања опреме, је око 4,5 милиона КМ, а пројекат се у цијелости финансира из властитих прихода, чиме се укупно инвестирана средства „Свислајона“ у производне погоне у Херцеговини приближавају износу од 100 милиона КМ.

Фабрика обухвата површину од 14.800 метара квадратних, а „Требиње два“ биће највећи производни погон у прехрамбеној индустрији у БиХ.

Говорећи о будућим плановима, Драшковић је истакао да се неће зауставити на ширењу капацитета и производње у Требињу, те је најавио и производњу здраве, органске хране, напомињући да ће фабрике које буде градио у овој локалној заједници за ту производњу бити опремљене најсавременијом технологијом на свијету.

Он је навео да у Требињу гради и инжењеринг центар који ће искључиво бити задужен за оспособљавање кадрова и да ће то бити најјача школа у југоисточној Европи.

„Ми репродукујемо своје кадрове и у нашем центру ће сви они који су на бироу за запошљавање имати мјесто за оспособљавање и доказивање, а уколико се докажу и опстаће у систему, у супротном мораће да траже шансу на другом мјесту“, рекао је Драшковић.

Предсједник Концерна „Свислајон-Таково“ нагласио је да ће наставити са ширењем производње и у Невесињу, те најавио и пројекте за Гацко, Љубиње и Билећу.

Извор: СРНА

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар