Ђокић: Куповином „Новотекса“ биће сачувана текстилна производња у Требињу

  • Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић рекао је да ће куповином требињског „Новотекса“ бити сачувана текстилна производња на подручју Требиња и радна мјеста.

342554_1_0

Напоменувши да је Скупштина повјерилаца „Новотекса“ у стечају прихватила понуду Владе Републике Српске о куповини цјелокупне преостале имовине овог текстилног предузећа, Ђокић је оцијенио да ће ова мјера дати добре резултате и позитивно се одразити на Требиње, али и на још неке градове у Републици Српској.

Он је нагласио да се на овај начин жели омогућити наставак обављања дјелатности у Требињу, да се развије производња у наредном периоду са партнером који је у закупу капацитета који су у стечају и да се дође до повећања броја запослених у текстилном сектору у граду Требињу.

„Са овом компанијом смо говорили о могућности подршке развоју нових капацитета који тренутно не раде у неколико градова Републике Српске, а очекујем да ћемо имати много више радних мјеста у сектору текстила“, истакао је Ђокић.

Он је рекао новинарима у Вишеграду да је вриједност објеката у реалном смислу знатно већа него што ће Влада платити, али ефекти који ће настати су много вриједнији од вриједности средстава који ће бити уложени.

Ђокић је напоменуо да то није урађено, текстилна производња на овој локацији би била трајно угашена што би погодило и раднике и град Требиње.

Скупштина повјерилаца требињског „Новотекса“ у стечају данас је прихватила понуду Владе Републике Српске о куповини цјелокупне преостале имовине овог текстилног предузећа.

Влада Републике Српске је понудила око 3,39 милиона КМ, што је око 60 одсто процијењене вриједности „Новотекса“, а рок уплате новца је половина јануара наредне године.

Извор: Срна

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар