Вучуревић позвао раднице Новотекса да заједно траже обећано

  • Градоначелник Требиња Славко Вучуревић позвао је данас раднице некадашњег Новотекса да од предсједника РС Милорада Додика траже да испуни предизборно обећање из 2010. године – да ће им поклонити акције овог предузећа када оно буде поново у власништву Републике Српске.

    novoteks

Он је рекао да ће, ако буде требало, лично предводити раднице у овом захтјеву.

Вучуревић је данас, реагујући на изјаву предсједника Републике Српске у којој је најавио покретање производње и будућа улагања Владе РС у требињски Новотекс, рекао да је Додик, уз изговор да је приватно власништво сметња улагању Владе, заборавио обећано већ послије избора, након чега је угашена производња а у Новотексу покренут стечајни поступак.

„Господине предсједниче, Новотекс је сада у државном власништву. Позивам све раднице да се окупимо пред Новотексом или зградом Владе РС са једним циљем – да испалатите све оно што сте опљачкали од радница Новотекса. Испуните бар ово обећање, иако је од њега прошло шест година“, рекао је градоначелник Требиња.

Влада Републике Српске купила је погон требињског текстилног предузећа Новотекс у стечају 18. јануара за 3.160.000 KМ.

Стечајни поступак у Новотексу, који је имао око 800 радника, покренут је 2011. године.

Извор: Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар