Ђокић: Неће бити приватизације „Електропривреде Српске“

  • Министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић изјавио је данас да је став Српске да се не може и неће проводити приватизација предузећа „Електропривреда Републике Српске“, те да се таква одлука може мијењати само народном вољом.

Petar_Djokic
Ђокић је данас новинарима на Тјентишту рекао да би однос према том питању, када би то неко од Српске тражио, требало провјерити путем референдума.
Он је изразио увјерење да ће „Електропривреда Српске“ све више да јача и да се оспособљава да буде носилац великих инвестиција, изградњом нових објекта, посебно од обновљивих извора енергије.
„Упустићемо се у велики пројекат изградње новог блока Термоелектране Гацко два. Желимо да `Електропривреда Српске` остане респектабилна регионална компанија и да у наредним годинама, у условима оштре конкуренције, буде једнако успјешна“, рекао је Ђокић и изразио увјерење да ће „Електропривреда“ уз помоћ Владе Српске то и остварити.
Коментаришићи најављено поскупљење струје у Републици Српској, Ђокић је рекао да није очекивао поскупљење струје на овом нивоу и додао да ће са колегама из других министарстава радити на томе да се донесе јасан програм субвенционисања и заштите социјално угрожених категорија, које поскупљење не би требало директно да погоди.
Он је напоменуо да ће, упркос поскупљењу, цијена струје у Српској бити најнижа у региону.

Извор: Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар