Додик: Нисам узео злато, стално врте исте лажи!

  • Председник Републике Српске Милорад Додик одбацио је данас оптужбе да је умешан у корупцију и истовремено тврди да је жртва политичких притисака и прогона

milorad_620x0
Председник Републике Српске Милорад Додик одбацио је данас оптужбе да је умешан у корупцију и истовремено тврди да је жртва политичких притисака и прогона.

„То су рециклиране лажи које се понављају“, поручио је Додик коментаришући тврдње бившег амбасадора Босне и Херцеговине у Русији Гордана Милинића да је био сведок када је ентитетски председник од једног руског предузетника примио килограм злата.

Тужилашво БиХ најавило је да ће позвати Милинића да о томе да исказ, преноси агенција Хина и додаје да је током боравка у Босанској Костајници Додик новинарима рекао да је реч о „лажи“ и „клевети“, као и да су и друге особе које је Милинић споменуо оповргле тачност његових тврдњи.

Председник Српске је констатовао да Милинић није понудио никакве додатне чињенице, попут тачног места и времена наводне примопредаје злата и оценио да су оптужбе део притиска којем је изложен због намере да организује референдум у РС којим би се довео у питање рад Суда и Тужилаштва БиХ, као и деловање и одлуке свих досадашњих високих представника међународне заједнице у БиХ.

Додик је додао да, ипак, неће одбити да учествује у могућем правосудном процесу који би се против њега повео уколико би и службено био осумњичен за корупцију пред Судом, односно Тужилаштвом БиХ.

У овом случају сам спреман да прихватим да доведу ствар до краја и то нећу оспоравати. Учествоваћу у томе“, поручио је Додик.

Извор: Новости / Танјуг

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар