Бобар банка признала: Дуг према Требињу износи 5.218.000 КМ

  • Управа Бобар банке у ликвидацији и службено је признала потраживања Града Требиња у износу од 5.2 милиона КМ, колико је на рачунима Града код ове банке у ликвидацији остало на дан увођења привремене управе и блокаде свих депозита.

momir-sarenac1

Извор: Радио Требиње
Текст: Р.С.
Свим повјериоцима у петак су у затвореним ковертама уручене одлуке о признавању, односно оспоравању потраживања, која су претходно пријавили ликвидационом управнику, а износ који је писао у „требињској“ коверти за хиљаду марака већи је од пријављеног из Градске управе.
Укупна потраживања која смо ми пријавили износила су 5.218.000 КМ, а ликвидациони управник на основу њихове документације признао је 5.219.000 КМ. Вјероватно се ту ради о нашем пропусту у вези са обрачуном неких камата, о којима нисмо правовремено упознати“, истакао је Момир Шаренац, начелник Одјељења за финансије Града Требиња.
Шаренац је додао да нико од ниже рангираних повјерилаца у овој години не може да рачуна на поврат новца, сем повјерилаца загарантованих депозита до 50.000 КМ, који су већ измирени у омјеру од 93%.

„У овој години не можемо да рачунамо на наш новац. Да ли ће бити у наредном периоду, зависи од тога колика ће бити ликвидациона маса – да ли ће и у којој мјери она бити довољна за измиривање насталих обавеза према повјериоцима“, појаснио је Шаренац додајући да ликвидациона управа на све упите из Градске управе на ову тему одговора „да још не располажу прецизним подацима у вези са вриједности имовине банке и могућној наплати потраживања“.
Шаренац и не сумња да ће блокада овог новца значајно утицати на ликвидност буџета Града, не могавши да прецизира размјере негативних ефеката.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар