ЗБОГОМ ПОНОСНА ГАЧАНКО: Радмила Поповић уснула у Господу

  • Српска пјесникиња Радмила Поповић, рођена у Гацку, преминула је у Београду, 9. октобра, послије кратке и тешке болести, саопштено је из Клуба Гачана у Београду, чији је била дугогодишњи члан.

Фото: Трифко Ћоровић

Посебно се истакла у организовању помена и ширењу истине о страдању гатачких витезова Милорада Поповића, попа Радојице Перишића, Благоја Тепавчевића, Mарка Лојовића, Видака Ковачевића и читавој плејади гатачких припадника ЈВуО, изгинулих на знаним и незнаним мјестима, највише на Лијевчу пољу.

Радмила Поповић је магистрирала на дјелу Милоша Црњанског, а радила је као новинар и уредник Културноумјетничког програма Телевизије Сарајево.

Дијелила је судбину свог народа, па је тако била приморана да напусти свој дом у Сарајеву и дође у Београд, гдје је радила као слободни умјетник.

Објавила је 23 књиге поезије, дјечије поезије, кратких прича, романа, документарне прозе, студија. Њено посљедње објављено дјело је збирка поезије „Врисак ћутања“ из 2019. године.

Радмила Поповић биће сахрањена данас на породичном гробљу у селу Дражљево код Гацка, у 13 часова

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар