ТИЈАНА БОШКОВИЋ СА БАКОМ ОЛГОМ НА ПРОСЛАВИ ХРАМОВНЕ СЛАВЕ МУЧЕНИЧКИХ ПРЕБИЛОВАЦА: Поносна сам на своје коријене и Херцеговину!

  • Најбоља одбојкашица свијета, прослављена српска репрезентативка, Тијана Бошковић одмор проводи у родној Херцеговини. Овог пута обавезе су јој дозволиле да са породицом прослави Ђурђевдан и Ваксрс у мученичким Пребиловцима –  пише мостарски Топ Портал.

Тијана је са својом баком Олгом, која живи у Тасовчићима, мјесту поред Чапљине, присуствовала слави Храма Васкрсења Господњег у Пребиловцима.

Тијана са баком Олгом

Тијана је за Топ Портал рекла да јој је драго што у свом родном крају – Херцеговини проводи празнике и да због професионалне каријере нема много времена за породицу и пријатеље.

– Ове године сам раније завршила сезону и имала сам прилику да прославим Васкрс, а затим и нашу крсну славу Ђурђевдан, са породицом и данас смо на слави храма у Пребиловцима –  прича Тијана.

Тијана са свештеником Игором Мастиловићем

Каже да сваки пут када дође у Билећу, гдје је њезина породица, дође бар на дан у Тасовчиће да види баку.

– Сестра и ја смо сваки одмор проводиле у Тасовчићима са баком и дједом тако да сам везана за овај крај. Вежу ме предивне успомене за Тасовчиће и овај крај. Мислим да се види колико ја, гдје год идем, носим Херцеговину у срцу и то се никада неће промјенити. Поносна сам на своје коријене и Херцеговину. Овдје је посебна емоција и осјећам се најљепше са својим људима –  поручује прослављена одбојкашица.

Најсрећнија међу својима

Тијана је родни крај одабрала да напуни батерије пред велике изазове. Каже да је тренутно на одмору послије клупских обавеза у Турској, али и да ускоро крећу обавезе са репрезентацијом Србије.

– Овога љета нас чекају Олимпијске игре и то је најважније за нас. Очекивања су велика. Враћамо се годинама са медаљама и ове године очекујемо исто –  каже Тијана за Топ Портал.

КРВ НИЈЕ ВОДА: Тијана и бака Олга

Тијанина бака Олга са поносом каже да су Тијана и њена сестра Дајана наслиједиле таленат за одбојку од њене браће – Турањанина из Љубиња који су били одбојкаши.

Наглашава да је поносна на обје унуке које су веома успјешне и на пословном и на приватном плану.

Тијана са Сањом Бјелицом Шаговновић, уредницом ТОП портала и предсједницом СПКД “Просвјета“ Мостар

Тијана је са одушевљењем дочекана у Пребиловцима, а многобројни мјештани и Херцеговци који су дошли на славу Храма су јој прилазили и тражили да се са њом сликају. Ова славна Херцеговка са свима је размијенила осмјехе и топле ријечи подршке, као и обећање да ће бити још много медаља са репрезентацијом Србије.

ИЗВОР И ФОТОГРАФИЈЕ: ТОП ПОРТАЛ

 

 

 

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар