За пола године у Требињу плануло шест аута, починиоци нису пронађени

  • У посљедњих пола године у Требињу је плануло шест аутомобила и за све постоје сумње да су у питању намјерне паљевине, због чега је изражена забринутост на Форуму за безбједност заједнице који је данас у Требињу засједао, првог радног дана након прославе божићних празника и Дана Републике.

Требиње/pixabay.com /mirkoni

„На основу извјештаја Полицијске управе Требиње, број кривичних дјела почетком ове године мањи је него у истом периоду лани, али случајеви паљевине аутомобила још нису расвијетељени због чега Форум за безбједност заједнице дијели забринутост грађана“, закључено је на овој сједници након што је анализирана актуелна безбједносна ситуација у граду.

Уз објашњење да су информисани и о томе да полиција и тужилаштво предузимају све поступке и радње како би ови случајеви паљења аутомобила били ријешени, закључено је да је неопходно појачати видео-надзор на територији града.

„У циљу смањења могућности да се ове криминалне радње догађају у будућности, Форум ће поднијети приједлог надлежним да се град Требиње, посебно најважније раскрснице и излази из урбаног дијела града, ефикасније заштите видео-надзором“, рекао је предсједник Скупштине града Требиња Драгослав Бањак, који је предсједавајући Форума за безбједност заједнице.

Прије пет дана је запаљен аутомобил Владана Мастиловића, брата Милутина Мастиловића, новоименованог директора „Соларних фотонапонских електрана – Требиње 1“ и одборника СНСД-а у локалном парламенту, а уочи локалних избора је испод аутомобила Срђана Симовића, такође одборника СНСД-а, пронађен замотуљак који је асоцирао на експлозивну направу.

Од јула прошле године до данас су у пожарима изгорјели и аутомобили супруге адвоката Небојше Рудана, инжењера фирме „Херц градња“ Стојана Милошевића, те полицајца Максима Вујадиновића, као и ауто некадашњег предсједника ГО СНСД и директора „Хидроелектрана на Требишњици“ Марка Митровића, те ауто Максима Милинића, предсједника требињског Ауто-мото картинг клуба.

Независне новине

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар