Град Требиње поништио поступак набавке рефлектора за стадион Полице

  • Град Требиње поништио је поступак јавне набавке за рефлекторе на стадиону Фудбалског клуба „Леотар“ у Полицама, чија је предвиђена вриједност била више од 940.000 марака без ПДВ-а. Град је поступак јавне набавке поништио 30. децембра 2020. године, без прецизног образложења зашто је то урађено.

У одјељку у коме би требало да стоји образложење, наведено је да су у питању „доказиви разлози који су изван контроле уговорног органа и који се нису могли предвидјети у вријеме покретања поступка јавне набавке“, што је дио преписан из Закона о јавним набавкама БиХ. У образложењу, такође, није наведено ни то да ли се на тендер јавио неко од понуђача.

Град Требиње је јавну набавку путем отвореног поступка расписао у септембру 2020. године, а понуђачи су могли да доставе своје понуде до 7. октобра. Рок за завршетак радова требало је да буде двије године од увођења најбољег понуђача у посао. Критеријум за додјелу посла најбољем понуђачу требало је да буде најнижа цијена.

Милионска набавка била је све ово вријеме повод за критику власти од стране опозиције, која је указивала на то како је вриједност набавке прецијењена и није реална.

Од градоначелника Требиња Мирка Ћурића и начелника Одјељења за просторно уређење Ведрана Фуртуле затражили смо образложење због чега је поништен поступак јавне набавке, те ћемо исто објавити када и уколико стигне.

Град Требиње може поново да распише нови тендер или да, уколико се на претходни нико није јавио, са жељеним добављачем договори посао путем преговарачког поступка без објаве обавјештења.

Подсјећамо, почетком септембра прошле године у интервјуу за „Радио Требиње“ извршни директор Савеза општина и града источне Херцеговине Лука Петровић казао је да је пројекат урадио Ранко Скоко из бањалучког „Арс инжењеринга“, стручњак за пројектовање расвјете на овој врсти објеката.

„Дуго година су претходне генерације настојале да реализују овај пројекат, али очито, имале су важније проблеме, јер је стално требало надограђивати стадион у Полицама“, рекао је тада Лука Петровић.

Прецизирао је да је ријеч о скупом пројекту те да је у плану постављање „четири различита носива стуба, која ће чинти цјелину најмодерније лед расвјете по европским стандардима“.

Николија Бјелица Шкриван / Директ портал

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар