Требиње због пандемије изгубило 50.000 ноћења, фокус на домаћим туристима (АУДИО)

  • За првих пет мјесеци ове године, усљед пандемије вируса корона, Требиње је изгубило око 50 хиљада ноћења туриста, потврдио је за Радио Требиње директор Туристичке организације града Требиња Марко Радић.

„Ово је број реалних ноћења, са укљученим приватним смјештајем. Велики пад броја регистрованих ноћења условио је и губитак основног прихода наше организације – боравишне таксе посљедњих мјесеци“, појашњава Радић.

Он изражава наду да ће се кориштењем ваучера побољшати стање и у туризму нашег града.

„На јучерашњем састанку предсједника РС Жељка Цвијановић и министра трговине и туризма Сузана Гашић са туристичким радницима и хотелијерима из РС договорено је да ће од 15. јуна домаћи туристи моћи да користе ваучере. Биће расписан јавни позив и за хотелијере и за физичка лица која желе да користе ваучере. Ваучери су намијењени искључиво за плаћање смјештајних услуга ван мјеста пребивалишта, не односе се на храну и пиће, а минимум су три ноћења за појединца, односно четири за парове да би се ваучери могли користити. Остали детаљи биће познати већ у понедјељак, 25. маја, након састанка са представницима ресорног министарства и Привредне коморе РС“, каже Радић.

Додаје да је ових дана требињска туристичка организација покренула и промотивну кампању на друштвеним мрежама под називом „Осјетите дух Медитерана, љетујте у Требињу“, која је фокусирана првенствено на домаће туристе.

Разговарала Влатка Мусић/Радио Требиње


ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар