Рекордна сезона у Требињу: За осам мјесеци више од 30.000 ноћења

  • Број туриста у нашем граду константно расте, а ове године су оборени сви досадашњи рекорди, истичу у Туристичкој организацији града Требиња.

restoran-hercegovačka-gračanica

Према њиховим подацима, у првих осам мјесеци у Требињу је забиљежено 30.591 ноћење, што је за 27,40% више у односу на исти период прошле године.

Од укупног броја пријављених туриста у Требињу је било 11.040 домаћих и 19.551 страних туриста – истакао је за Радио Требиње Жарко Вицо, радник у Туристичкој организацији града Требиња.

„Највећи број иностраних ноћења остварили су туристи из Србије, Турске, Јужне Кореје, Грчке и Хрватске, а када су у питању посјете ту предњаче туристи из Србије, Русије и у посљедње вријеме – Француске и Америке. Требиње су ове године посјетили гости из 67 земаља, са свих континената“, додаје Вицо за Радио Требиње.

Он истиче да су туристи највише били заинтересовани за културно-историјско насљеђе нашег града и у посљедње вријеме ту жељу споје са обиласком бар једне винарије.

Од ове године новина у туристичкој понуди града је и авантуристички туризам – параглајдинг и кануинг на Требишњици за који су гости из иностранства такође били заинтересовани.

Једине примједбе туриста, које су упићиване Туристичкој организацији, односиле су се на раднике у угоститељским објектима који нису довољно познавали енглески и друге стране језике, па је према Вицовим ријечима – у будућности потребно радити на њиховом едуковању.

Актуелни смјештајни капацитет Требиња је око 880 лежајева, а у најави је реконструкција и два хотела, која ће до идуће сезоне бити завршена.

Извор: С.П. 
Фото: Туристичка организација Требиња

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар