НОВИ РЕКОРДИ У ТРЕБИЊУ: За пет мјесеци 17.500 ноћења

  • У првих пет мјесеци ове године у Требињу је забиљежено 17.500 ноћења, што је за 25% више у односу на исти период лани, потврдили су за Радио Требиње у Туристичкој организацији.

trebinje (1)
Према ријечима Жарка Вица, самосталног стручног сарадника у ТО града Требиња, наш град су у протеклом периоду најчешће посјећивали туристи из Србије, Турске, Јужне Кореје, Русије и земаља Западне и Средње Европе.
„Туристи су задовољни нашим градом и нашом понудом а поготово што наш град има велики број смјештајних капацитета. Замјерке су им као и претходних година: проблем функционисања јавног тоалета у поподневним часовима и стални проблем – велики број угоститељских радника не познаје основе енглеског језика. Надам се да ће се у скоријој будућности оба проблема ријешити“, додао је Вицо.
Он је подсјетио и на нови туристички каталог града Требиња, који је штампан у пет хиљада примјерака.
„У односу на претходни обогаћен је новим понудама, претстављени су сви видови туризма и садржи све што једног туристу може занимати“, закључио је Вицо.
Он је најавио да ће национална телевизија Русије у оквиру посјете Републици Српској посјетити и Требиње, што ће, како каже, бити добра прилика да градска туристичка организација покуша договорити презентацију нашег града руским тур оператерима.

С.П. / РАДИО ТРЕБИЊЕ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар