АСЕПТИК ЉЕКОБИЉЕ+ Најтраженији производ у вријеме пандемије стиже из Херцеговине (ФОТО)

  • Људи којима је далеко да посјете југоисток Француске и чувену римску Провансу, најбољу алтернативу могу да пронађу у Љубињу. На истој надморској висини од 420 метара уживаће у љепоти поља прекривених лавандом, смиљем и осталим љековитим биљем.

Органски узгој љековитог биља не нуди само задовољство за сва чула, него и на најбољи начин промовише здрав живот нудећи оно најбоље што природа Херцеговине може да понуди. Зато је Љубиње већ деценијама уназад прва помисао кад се помене љековито биље. За развој херцеговачке Провансе заслужна је фирма Љбиље – Љекобиље чија поља и плантаже, посебно у јулу, у вријеме жетве, остављају путнике намјернике без даха.

Међутим, у недјељама када је актуелна борба против корона вируса тешко је срести туристе. Ипак, захваљујући бренду Љекобиље у иностранству не јењава интересовање за Љубиње и Херцеговину уопште, с обзиром да се један од производних погона компаније налази и Билећи.

Наиме, интересантно је да свјетским специјализованим сајтовима за глобалну инфраструктуру није промакло да укажу да се управо у Љубињу у вријеме кризе изазване корона вирусом производе веома актуелни и потпуно јединствени производи за дезинфекцију руку.

Ријеч је о спрејевима и гелу Асептик Љекобиље + чија је намјена вишеструка. Осим што дезинфикују, уз пријатан мирис љековитог биља, они хране и чувају нашу кожу.

 

Направљени су у комбинацији етанола и органских хидролата и етарског уља лаванде, смиља, жалфије и вријеска.

Компанија Љбиље – Љекобиље има потпуно заокружен комплетан процес производње. Од садног материјала, преко непрегледних плантажа субмедитеранских биљака као што су смиље, лаванда, жалфија, тимијан, вријесак, рузмарин, милодух, ехинацеа, невен, справља се више од 250 готових производа по најсавременијим технолошким стандардима.

Љбиље је посебно познато по програму органских чајева. У широком асортиману, само у Љекобиљу се може наћи чај од вријеска, аутохтоне херцеговачке биљке широког спектра љековитог дјеловања. Истражите сами колико има истине у тврдњи да га жене купују, а мушкарци пију.

Током боравка у Љубињу обишли смо и производни погон у коме се обавља дестилација и производња етарских уља, хидролата, биљних капи. У посебном погону се производе козметички препарати и мирисне кесице.

– Наше ноћне и дневне креме од лаванде и смиља су потпуни хит међу дамама које препознају прави квалитет. Креме су потпуно природне и уз стручни надзор рађене су по највећим технолошким стандардима. Извозимо их у Америку, Швајцарску и Русију – прича Слободанка Поповић, извршни директор за производњу. Она истиче да су веома тражени и мирисни јастуци који су пуњени хељдом и комбинацијом мирисних љековитих биљака.

– У овим љетним мјесецима посебно актуелан производ је наш, веома ефикасан гел против уједа комараца и инсеката, који је веома пријатног мириса.

Љбиље је познат и као једини произвођач биљних капи органске производње на Балкану.

У понуди је више од 50 врста биљних капи. Од смокве, дренове траве, вријеска, коприве, ехинацее…

– Производимо и високо стандардизована етарска уља. Она су посебно погодна за масаже. Нудимо читаву лепезу ових производа од детокса до антицелулит масаже. Планирамо ускоро производњу крема од смиља против стрија и ожиљака – прича Слободанка која нам открива и неке кулинарске тајне.

– У Русији наш хидролат од жалфије користи се не само као зачин, него и као природни конзерванс хране.

Група руских туриста из Сибира није крила одушевљење током прошлогодишњег боравка на плантажама Љекобиља

Мада је ово период у коме људи због короне мање путују, свакоме, ко је у прилици би препоручили да посјети компанију Љбиље. То је јединствена прилика да се доживи права арома терапија и један мали рај за очи. У овим љетним мјесецима испаравање етарских уља из биљке ствара посебно задовољство и угођај које људе опушта.

Туристи или путници намјерници, поред неограничене дегустације чајева у овом простору, могу да засаде своју биљку за коју добију ваучер и коју могу сваке године обићи и обрати.

ДОСТУПНИ У СРБИЈИ

Читаоци Слободне Херцеговине се често распитују гдје се у Србији могу пронаћи производи Љбиља?

– Све информације о нашим производима као и опција поручивања у Србији је доступна преко сајта www.ljekobilje.co.rs, а однедавно, могу се и директно купити у “Старој Херцеговачкој кући” која се налази у Булевару Краља Александра 210 у Београду, близу Ђерам пијаце, као и на штанду ове компаније која се налази у склопу Палилулске пијаце.

Такође, преко сајта “Старе Херцеговачке куће” производи су путем онлајн продаје доступни на територији цијеле Србије. Наши производи се могу набавити и у склопу продајног ланца апотека “Filly farm”, а у плану је скорије проширење продајних места по свим градовима Србије.

 

Трифко Ћоровић

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар