БЕОГРАД, 11. АПРИЛ 2024. ГОДИНЕ: Представљање књижевног стваралаштва Мирослава Средановића

  • Представљање књижевног стваралаштва Мирослава Средановића
  • УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА СРБИЈЕ
  • ТРИБИНА ФРАНЦУСКА 7
  • ЧЕТВРТАК 11.4. 2024 У 19 ЧАСОВА
  • Говоре Александар Чотрић, Жарко Ратковић и аутор.  Одломке говори Небојша Кундачина. Музичка подршка проф др Тања Олујић.
  • Уредник трибине Видак М. Масловарић.

 

Биљешка о писцу

Рођен је у Ластви, Требиње, Херцеговина. Дипломата у пензији. Стално је настањен у Београду. Члан је Удружења књижевника Србије, Београдског афористичарског круга и Московског клуба афористике.

Пише кратке приче и афоризме.

Објавио је десет књига афоризама: „Сто и ниједан афоризам“ (2000), „Није смешно“ (2001), „Записи на кожи“ (2004), „Упадице“ (2007), „Смешна збиља“ (2010), „Нагазне мисли“ (2015), „Ренесанса без хуманизма“ (2017), „Крстареће мисли“ (2019), „Умњаци“ (2021), „Изабрани афоризми“ (2022).

Превођен је на Словачки, Македонски, Бугарски, Руски, Енглески и Француски језик.

За кратку причу је добио награду „Вуко Безаровић“ у Пљевљима, „Наји Нааман“ у Либану и награду на Фестивалу хумора и сатире у Раковици. Књига афоризама „Крстареће мисли“ је проглашена за најбољу књигу сатире у 2019. години и од Удружења књижевника Србије је добила награду „Радоје Домановић“.

Др Милован Гочманац, књижевник и есејиста из Крушевца, је 2021. објавио књигу „Ингенијум иновативне афористике“, посвећену књижевном делу Мирослава Средановића, за коју је 2022., од Удружења књижевника Србије добио награду „Радоје Домановић“, за теоретски допринос сатири.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар