Сусрет Вучуревића и Лакете: Ускоро рјешење убиства Марка Ђерића

  • Свакодневна, нормалнија комуникција између Градске управе и ЦЈБ Требиње и расвјетљавање убиства кик-боксера Марка Ђерића – биле су основне теме разговора градоначелника Требиња Славка Вучуревића и новог начелника ЦЈБ Требиње Жарка Лакете, на првом званичном састанку челника ЦЈБ са Градском управом након неколико година.

tb
„Адекватне комуникације између Градске управе и полиције, из мени непознатих разлога, до сада није било. У наредном периоду размјењиваћемо мишљења о свим питањима која се тичу грађања и њихове имовине“, рекао је Вучуревић.
Он је навео да је на данашњем састанку договорено да начелник и представници ЦЈБ Требиње буду на свим сједницама Скупштине града на којима се разматра безбједност и да свако предузима мјере из своје надлежности.
„Полиција ће помагати нашим инспекторима и комуналним полицајцима да се ствари у граду доведу у законски прописане мјере и поштују одредбе градске Скупштине“, истакао је Вучуревић.

Говорећи о нерасвјетљеном убиству кик-боксера Марка Ђерића, градоначелник Требиња је истакао да вјерује у рад полиције.
„Мислим да су на добром путу да се тај случај ријеши и дајем пуну подршку расвјетљавању овог кривичног дјела. Вјерујем у спремност и стручност постојећих кадрова и оних који су дошли у ЦЈБ. Очекујем да ће случај бити доведен до краја и да ће бити идентфиковани сви који су били укључени у ово кривично дјело“, рекао је Вучруевић.
Начелник ЦЈБ Требиње Жарко Лакета рекао је након састанка са Вучуревићем да је у име ЦЈБ Требиње и МУП-а РС обећао градским властима да ће имати пуну подршку полиције по питању безбједности.
„Посљедњи догађај у Требињу, убиство Марка Ђерића, нарушио је безбједоносну ситуацију. Центар јавне безбједности, уз помоћ МУП-а РС и људи који су дошли у Требиње, ради 24 часа на том предмету и надам се да ће наш рад дати резултате и да ћемо до краја расвјетлити ово кривично дјело“, навео је он.
Лакета је рекао да полиција има нова сазнања у овом предмету, која у циљу истраге не може износити у јавност.
Извор: Радио Требиње / Д.Ч.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар