ФК Леотар зна приоритете: Идемо у Пребиловце!

  • Фудбалски клуб Леотар послао је захтјев у ФСРС да се одгоди утакмица 1. кола Прве лиге РС између Леотара и Младости из Велике Обарске. Разлог за одгађање ове утакмице је освештање цркве у Пребиловцима и сахрана костију пребиловачких мученика из Другог свјетског рата.

fk leo;

Ово је догађај од великог значаја за Херцеговину, за српски народ, не само у Херцеговини, већ у цијелом свијету, каже Милан Томановић, потпредсједник УО Леотара. Због тога смо од ФСРС тражили да се наша утакмица 1. кола у Великој Обарској одигра неки други дан, а тај дан нека одреди ФСРС. Захтјев смо послали 24. јула, али још нисмо добили никакав одговор. Без обзира на њихову одлуку, све селекције ФК Леотар, са тренерима, запосленима и руководством ће тај дан бити у Пребиловцима, а као клуб смо спремни да сносимо посљедице које могу да пористекну у случају да нам ФСРС не удовољи. Захтјев смо послали 15 дана прије утакмице и ја лично не видим разлог да се утакмица не одигра неки други дан.

Храм Васрсења Христовог у Пребиловцима гради се на мјесту некадашње спомен костурнице у којој су биле положене кости око 4.000 Срба убијених у Другом свјетском рату, а која је 1992. минирана. У новој цркви биће положене и кости које су пронађене и сакупљене у Пребиловцима по повратку Срба у ово мјесто.

Позивамо све своје навијаче, симпатизере и пријатеље клуба да се тај дан окупимо у Пребиловцима, да славимо живот и Васкрсење, као што је рекао владика Григорије. Ово је заиста велики дан за нас у Херцеговини и ФК Леотар као најпознатији спортски колектив у Херцеговини осјећа потребу да буде дио тога.

Извор: Спорт 059/Ч.М.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар