НАСТАВАК СУЂЕЊА: Ратковић излазио с посла за вријеме убиства Марка Ђерића

  • Славица Косовић и Гордана Ромовић, медицинске сестре у требињској болници, посвједочиле су данас у Окружном суду у Бањалуци да је Миљан Ратковић, оптужени за убиство Марка Ђерића из овог града, излазио из болнице за вријеме убиства, гдје је иначе радио.

ratkovic
“У ноћи убиства ја и Ратковић смо радили ноћну смјену. Он је око 23 часа изашао напоље и вратио се за 15 минута”, рекла је Косовићева.
Додала је да су иза поноћи пацијентима дали терапију и да су послије сједили у сестринскј соби.
“У једном тренутку је казао да га зове друг и да мора изаћи. Не знам колико је сати било. Вратио се након неког времена и био је задихан”, испричала је Косовићева.
Ромовићева је испричала да је у ноћи убиства Ђерића, Ратковић дошао код ње на Уролошко одјељење око 1.15 часаова и задржао се до 1.45 часова најдуже.
“Казао је да иде у лабораторију. Послије два дана смо се случајно срели и питао ме хоћу ли, ако буде требало, да посвједочим да је ту ноћ био код мене. Казала сам му да хоћу рећи истину, како је било”, испричала је она.
Данас су свједочиле и Милана Милојевић, гост локала “Мерлот”, као и Радослав Кљајић.
Осим Ратковића, за убиство кик-боксера и радника обезбјеђења у локалу “Мерлот” Марка Ђерића које се десило 24. маја прошле године у Требињу, осумњичени су и Дако Пикула, некадашњи шеф кабинета градоначелника Требиња, те Радован Андрић, који се сумњичи да је сакрио оружје. Према оптужници, Ђерић је убијен из освете. Суђење се наставља 4. априла.

Независне новине

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар