Грађани Требиња желе истину о убиству Марка Ђерића

  • На мејл СХ стигло је писмо узнемирених грађана Требиња поводом убиства Марка Ђерића. Саопштење преносимо у целости

 

marko

Поштовани грађани Требиња,
поводом немилог догађаја који се догодио 24.5.2015. године, односно мучког, подмуклог и свирепог убиства нашег младог суграђанина, узорног и врхунског спортисте Марка Ђерића, желимо да на један миран, достојанствен и цивилизован начин искажемо незадовољство и упутимо апел полицијским и првосудним институцијама у нашем граду.

Од њих захтијевамо хитну и правовремену реакцију, како би се детаљно истражио овај свирепи чин и како би налогодавци, извршиоци и остали саучесници овог тешког и подмуколог кривичног дјела били изведени пред лице правде и како би се истим изрекла одговарајућа кривична санкција, која би била адекватна тежини извршеног кривичног дјела.
Наиме, са обзиром да смо ћутали више од 20 дана, да ни на који начин нисмо покушавали утицати на рад надлежних државних институција, а узимајући у обзир чињеницу да је по нашем мишљењу изостала адекватна реакција поменутих органа, односно да до сада није резултирала проналаском потребних доказа како би се расвијетлио овај свирепи чин. Нама нормалним и узорним грађанима не преостаје ништа друго него да на овај начин покушамо изнудити реакцију надлежних органа, јер сутра свако од нас, свачији син, ћерка, брат, сестра, може бити жртва разуларених банди које харају улицама нашег града, а које изостанком правовремене реакције правосудних органа добијају још јачи вјетар у леђа за настављање и извршавање најсвирепијих кривичних дјела.
НЕ МОЖЕМО И НЕЋЕМО ВИШЕ ДА ЋУТИМО и балагонаклоно посматрамо како истрага поводом убиства нашег Марка тапка у мјесту, НЕ СМИЈЕМО ДОЗВОЛИТИ ДА ВИШЕ ИЈЕДАН РОДИТЕЉ ИЗГУБИ СВОЈЕ НЕВИНО ДИЈЕТЕ НА УЛИЦАМА НАШЕГ ГРАДА и желимо да овим мирним протестом укажемо на све аномалије, мањкавости и пропусте надлежних полицијских и правосудних органа на проналажењу звршилаца овог најтежег кривичног дјела.
Дакле, захтијевамо хитан и функционалан рад полиције и тужилаштва, како би се злочинци, који су свирепо и без икаковог повода узели један млади живот, склонили са улица нашег града и адекватно санкционисали.
На основу свега изложеног, позивамо све савјесне грађане Требиња, да се у сриједу, 17.6.2015. године у 11:30 часова мирно и достојанствено окупимо испред споменика пјесника Јована Дучића, након чега би слиједила протестна шетња улицама нашег града, а све са циљем упућивања поруке надлежним државним органима, којим би се захтијевала хитна и одлучна реакција на проналажењу мотива, извршилаца и саучесника најсвирепијег кривичног дјела, односно подмуклог убиства нашег младог суграђанина Марка Ђерића.

САВЈЕСНИ ГРАЂАНИ ТРЕБИЊА

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
  1. MIRJANA JANIS Reply

    istina, istina

  2. Pravda Reply

    Volio bi da cijelo Trebinje dođe, ali se bojim, da će doći vrlo malo ljudi. Ovaj narod je sada samo blijeda sjenka onih ponosnih i čestitih Hercegovaca, Trebinjaca. Mnogo i previše je nepravde u ovom malom, divnom, kutku ove planete gdje bi svi mogli da živimo lijepo i da nam djeca ne traže sreću u nekim drugim, tuđim zemljama. Šta se desilo sa ovim narodom? Zašto svi samo gledaju da „to“ prođe mimo njih? Zašto niko ne smije da digne glas, kada vidi nepravdu? Volio bi da me sutra svi pošteni građani demantuju i da ih vidim mnogo. Valjda ima još duše,hrabrosti, ljubavi i osjećaja za pravdu kod ovog ponosnog naroda.

Оставите коментар