Требиње на улицама: Сви желе истину о убиству Марка Ђерића (ВИДЕО)

  • Грађани Требиња окупили су се данас испред Дучићевог споменика да мирном протестном шетњом изразе незадовољство радом истражних органа поводом убиства Требињца Марка Ђерића, 24. маја, трежећи од полицијских и правосудних институција „хитну и ефектну реакцију, а све у циљу брзог проналаска мотива, извршилаца и осталих саучесника злочиначког убиства“.

protesti-naslovna
Више од хиљаду грађана, предвођених породицом Ђерић и Марковим пријатељима, прошетала је до зграде Окружног тужилаштва, испред које су запаљене свијеће, а затим и до улаза у круг Центра јавне безбједности Требиње, гдје је минутом ћутања одата пошта настрадалом суграђанину.
У саопштењу прочитаном у име породице и пријатеља убијеног Марка Ђерића испред Окружног тужилаштва речено је да је „очигледно да полицијске и правосудне институције нису хитно и правовремено реаговале“ након убиства , као и да „истрага поводом овог злочина тапка у мјесту“.
„Зар је могуће да по градским кулоарима круже приче о извршиоцима и помагачима овог суровог кривичног дјела, а да се исти ти злочинци још увијек налазе на слободи. Нећемо и не желимо више да ћутимо и чекамо када ће се надлежни државни органи смиловати и започети истрагу, која ће се усмјерити према извшиоцима, подстрекачима и помагачима овог злочиначког подухвата, јер нико од нас нема право да ћути. Свако од нас и свачије дијете сутра може постати жртва разуларених банди, које бјесомучно харају и спроводе терористичке акте по улицама овог нашег лијепог Требиња, а да за таква дјела не буду адекватно санкционисани, па чак ни пронеђени“, наведено је у саопштењу.
protest-za-Marka3
Породица и пријетаљи Марка Ђерића позвали су своје суграђане на поновно окупљање „уколико не буде адекватне реакције полицијских и правосудних органа, те уколико се истрага не усмјери у правци проналажења свирепих убица и њихових саучесника“.
Подршку породици Ђерић саопштењем су упутили и саборци Марковог оца, ратног војног инвалида и борца прве категорије, из Борачке организације града Требиња.

„Умјесто да се данас залажемо за упослење и животни просперитет дјеце наших сабораца који су храбро бранили и одбранили овај град, принуђени смо да на овакав начин искажемо своје незадовољство брзином расвјетљавања немилог догађаја. Тражимо од надлежних органа да се под хитно расвијетли гнусни догађај и да се пред лице правде изведу сви актери подмуклог убиства“, стоји у поруци Градске борачке организације.

protest-za-Marka4
Протестном окупљању и шетњи придружила се и делегација Града Требиња, предвођена градоначелником Славком Вучуревићем и предсједником скупштине Слободаном Пртилом, народни посланици из Херцеговине, те свештенство Епархије захумско-херцеговачке и приморске.

У кратком коментару на протесте и изречене оптужбе, у Окружном тужилаштву Требиње кажу да интензивно раде на расвјетљавању тешког убиства Требињца Марка Ђерића.
„Тужилаштво наставља да спроводи интезивну истрагу по овом предмету. Изношење било каквих детаља или резултата до којих се тренутно дошло – било би само контрапродуктивно и само би штетило истрази“, рекао је портпарол Окружног тужилаштва Требиње Срђан Вукановић.

Извор: Радио Требиње /Р.С. 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар