Српски домаћини за привредни препород Херцеговине

  • Друштво српских домаћина – Одбор за Херцеговину упутиће у наредном периоду инцијативу према локалним заједницама у Херцеговини и тиме дати свој допринос у отклањању проблема који условљавају или ограничавају стварање повољнијег амбијента за привређивање и ефикасније пословање.

domacini 01
Како је закључено на данашњој сједници извршног одбора овог друштва, која је одржана на Моску, Одбор за Херцеговину ће окупити стручне људе, који ће у свим источнохерцеговачким општинама направити платформе развоја локалних заједница.
„Херцеговачки домаћини морају бити снажан иницијатор привредног развоја, а уз подршку локалне управе кренути у оживљавање ових простора. Када направимо пресјек стања привреде источне Херцеговине, онда нам предстоји прављење једног стручног елабората, како унаприједити општи привредни амбијент.“ рекао је за портал Радио Требиње Миленко Кукурић, предсједник Друштва српских домаћина – Одбор за Херцеговину.
„Већ смо формирали радну групу која је израдила план развоја требињске привреде, гдје смо дали приказ стања у неким привредним гранама. У изради елабората, са давањем савјета и сугестија помогло нам је петнаестак успјешних привредника, претежно из Требиња“.

domacini 02
Кукурић истиче да постоји инстересовње Херцеговаца који живе у Европи и свијету за улагањем у ово подручје. Међутим, каже он, постоје извјесне административне баријере, које желимо да уклонимо или бар ублажимо. „Такође, наш циљ је побољшање привредне сарадње са Дубровником, кроз разне међународне пројекте“, рекао је Кукурић.

На данашњем састанку договорено је отварње канцеларије друштва, највјероватније у Требињу, те промовисано идејно рјешење за грб херцеговачких домаћина.

Извор: Радио Требиње / М.И.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар