ХОДОЧАСНИЦИМА ИЗ ХЕРЦЕГОВИНЕ ЗАБРАЊЕНО ДА НОСЕ СРПСКИ БАРЈАК: Црногорски полицајац запријетио да ће им показати „њиховог Бога“

  • Ходочасници из Републике Српске из града Невесиња кренули су на поклоничко путовање како би се поклонили светим моштима Светог Василија Острошког.

По ријечима ходочасника из Невесиња, они осам година за редом иду на поклоничко путовање, међутим сваке године наиђу на препреке од стране појединик службеника црногорске граничне полиције.

“Ми сваке године када идемо на поклоничко путовање имамо проблема, прошле године су нам забранили улазак. Осјећамо неку невјероватну мржњу према нама, то је узроковано вјероватно тиме што смо Срби из Херцеговине. Овога пута нам је ако могу тако рећи приватно пријетио један полицајац, он је то и раније радио, само што је сада био у цивилу када се то десило“, рекао је вођа пута Милан Кандић.

Он истиче да је овај службеник сада био у цивилу и када их је видио пришао им је и врло агресивно наступио према њима.

„Заиста ме је срамота да причам какве је све пријетње и псовке на националној основи упутио свима нама, притом су нам наредили да нашу српску тробојку морамо смотати да је не смијемо раширити да вијори како нам они исту не би одузели и показали нам нашег Бога, шта рећи осим да је ово страшно и срамотно. Ипак, знамо да већина људи овдје тако не мисли, велике братске поздраве шаљемо нашој браћи Србима из Црне Горе, могу само да замислим како им је овдје, не дајте се уз вас смо – рекао је Кандић.

ИН4С

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. ћирилица једна и једина Reply

    Добро је да увек неко кришом снима такве ситуације и објави их на интернету, да остане као документ, а и одмах – слика вреди више од хиљаду речи.
    Поздрав и свако добро!

Оставите коментар