ВЛАДИКА ДИМИТРИЈЕ ПОЗВАО НА МОЛИТВУ: Ово је напад на црквену заједницу и српски народ Мостара, Долине Неретве и Херцеговине!

  • Владика захумско -херцеговачки и приморски Димитрије огласио се данас поводом вандалског напада на Саборну цркву Свете Тројице у Мостару. Саопштење преносимо у цијелости

    Фотографија: Топ портал

Поводом најновије пљачке Саборне цркве Свете Тројице у Мостару, која је својеврсни напад, не само на Катедрални храм Епархије захумско-херцеговачке и приморске Српске Православне Цркве, него на сами живот, сигурност и духовни и културни идентитет цјелокупне Црквене заједнице и српског народа у Мостару, долини Неретве и у читавој Херцеговини, најоштрије осуђујемо овај вандалски чин, позивајући свештенство, монаштво и све вјерне наше Епархије, да саборно на Светој архијерејској литургији, сједињујући се изнова са Господом Исусом Христом, а онда и једни са другима, пружимо подршку мостарској Црквеној заједници, позивајући и сву јавност да покаже солидарност и одговорност реагујући на одговарајућу начин.

Света архијерејска литургија, којом ће началствовати Епископ захумско-херцеговачки Димитрије, овим поводом служиће се прекосутра, у петак, 9. децембра текуће године, на Спомен Преподобног Алимпија Столпника, са почетком у 10.00 часова, у Саборној цркви Свете Тројице у Мостару.

Епархија ЗХиП

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар