СРАМОТА! Зид ћутње, немара и неодговорности Народне Скупштине РС

  • Декларација о геноциду НДХ ни четири године након усвајања није стигла на дневни ред Народне Скупштине Р. Српске

Jasenovac_0003-3af631be
Извор: Јадовно
Пише: Душан Ј. Басташић

Удружење „Јасеновац – Доња Градина“ позвало је јуче поново Народну скупштину Републике Српске да усвоји Декларацију о геноциду Независне Државе Хрватске над Србима, Јеврејима и Ромима током Другог свјетског рата.
Данас је у медијима, под насловом: “Са дневног реда сједнице НСРС повучене све декларације”, објављена вијест да је из дневног реда 6. редовне сједнице повучен приједлог Декларације о признању геноцида над Јерменима и повучен приједлог Резолуције о осуди злочина у Сребреници.
Помислио сам да је повучена и Декларација о геноциду НДХ, али то се није десило.
Она се није ни нашла на дневном реду, иако је за јасеновачке жртве и њихове потомке ова Декларација важнија од свих других.
Да се подсјетимо, Декларација је припремљена 2011. од стране најистакнутијих стручњака из области историјских и правних наука.
Декларацију су у мају 2011. усвојили Међународна комисија за утврђивање истине о Јасеновцу и Пета међународна конференција о Јасеновцу, након чега је овај документ упућен Народној скупштини Републике Српске.
Прошло је више од четири године.
Декларација није још стигла ни на дневни ред.
Благо њима, српским посланицима овако национално одговорнима, благо нама са њима овако паметнима.
Голема је то срамота српска.
Голема!

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар