Звона ћутње: У Билећи промовисана прва збирка пјесама Дајане Алексић

  • Билећа је у понедјељак вече, 22. фебруара, била обиљежена у пјесничком духу.

д 3

Наиме, у 19 часова почела је промоција књиге „Звона ћутње“,  прве збирке пјесама талентоване и перспективне пјесникиње Дајане Алексић, у издању ЗК „Освит.“

Билећани су овом приликом још једном показали колико се цијени култура у овој општини. Дом културе „Јевто Дедијер“ био је испуњен до поледњег мјесма.

Стихове Дајаниних пјесама говорили су Георгије Вулић, Вукашин Вучинић, Татјана Ђорђић и Срђан Комненић.

Стварању бољег амбијента и бољем разумјевању пјесама, допринијели су звукови гитаре и клавир. За музички сегмент побринули су се Стефан Скочајић и Ана Лојпур.

д1

О Дајани као пјесникињи, али прије свега великом човјеку, говорили су  челници ЗК „Освит“ Миодраг Хрњез-Љумо и Александра Џелетовић. Наравно, о свом раду, али и о данашњем моралу људи, говорила је ауторка Дајана Алексић.

Књига је састављена од 56 пјесама подијељених у три поглавља, родољубиви, љубавни и социјални. Аутор књиге је напоменула да су подједнако важна љубавна и родољубива поезија, да историју не смијемо заборавити, јер је њоме стављен печат на свако српско дијете, али да је за њу љубавна поезија веома важна.

д2

– Поезија зависи од особе којој се пише и настаје у најљепшим тренуцима – рекла је Дајана.

У току вечери прочитана је и рецензија мр Мирослава Радовановића.

Извор: Слободна Херцеговина/Петар Салатић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар