ПОСЈЕТА СРБИЈИ ПОВОДОМ ДАНА СРПСКОГ ЈЕДИНСТВА: Награда за 50 најбољих ученика из Херцеговине

Борислав Кркелић, Дејан Стошић, Божидар Миловић и Зоран Јањић

Дејан Стошић, који је и сам поријеклом из дједовине Светог Саве, и ове године одлучио је да угости 50 најбољих ученика из херцеговачких основних школа који би у периоду  од 13. до 17. септембра посјетили Србију. Тим поводом данас је одржан састанак у Новом Саду коме су поред Дејана Стошића присуствовали Божидар Миловић (предсједник Удружења Херцеговаца и пријатеља – Нови Сад), Зоран Јањић (предсједник Удружења Невесињаца у Београду) и Борислав Кркелић (подпредсједник Удружења Билећана у Србији).

На састанку је договорено да у три дана боравка ученици из Херцеговине (Берковића, Билеће, Гацка, Љубиња, Невесиња и Требиња) посјете српску престоницу, гдје ће као и претходних година имати прилику да обиђу народну скупштину, Патријаршију, Храм Светог Саве, гроб патријарха Павла и друге знаменитости.

Детаљ са прологодишње посјете херцеговачких ученика Опленцу

Другог дана је предвиђено да обиђу старе српске престонице Смедерево, Крагујевац и Крушевац, док је трећег дана предвиђено да буду гости Удружења Херцеговаца из Новог Сада и упознају се са знаменитостима српске Атине.

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар