ПОМОЋ ТРЕБИЊАЦА ИЗ БЕОГРАДА: Удружење „Јован Дучић“ донира 625 визира за требињску болницу

  • Удружење Требињаца „Јован Дучић“ у Београду ангажовало се да помогне својим земљацима у борби против вируса корона.

Консултујући здравствене раднике закључено је да би велика помоћ била набавка визира. Мада не пружају потпуну заштиту од капљичног преноса вируса Covid 19 ријеч је о најпрактичнијој заштити, јер у потпуности прекрива лице, а обзиром да могу да се дезинфикују, њихова употреба је вишеструка.

Према ријечима предсједника Удружења Жарка Ј. Ратковића донијета је одлука да се требињској болници донира 625 визира.

– Са великом бригом пратимо вијести из Требиња, свјесни да вирус неће заобићи Херцеговину и да је превенција најбоља заштита. Нажалост, тамо већ имамо пацијенте који су заражени, а потражња за визирима је изузетно велика. Одвојили смо средства за набавку 625 визира које ћемо се трудити да у најкраћем могућем року доставимо требињској болници – поручио је Ратковић.

Он је изразио посебну захвалност члановима Удружења Јелени Милосављевић и Ради Боро, који су дали велики допринос у реализацији ове акције.

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. БОРО МИЧЕТА Reply

    Са задовољством увијек прочитам све о Слободној Херцеговини.С поштовањем.

    • Слободна Херцеговина

      Хвала, трудимо се да будемо другачији…

  2. Pingback: Слободна Херцеговина » САСТАНАК УДРУЖЕЊА ТРЕБИЊАЦА “ЈОВАН ДУЧИЋ” У БЕОГРАДУ – Из штампе изашла књига др Драгана Ковача “Кафа

Оставите коментар