ПЛАТА НЕМА, ДИРЕКТОРКА СМИСЛИЛА НОВО ИМЕ: ЈП „Никола Тесла“ мијења назив у „Битекс“

  • Јавно предузеће „Никола Тесла“ промијенило је назив и убудуће ће радити под називом „Битекс“ Билећа, потврдила је за пословни портал Капитал вршилац дужности директора овог предузећа Перса Kлимента.

БИТЕКС
Kлимента је истакла да је Влада РС, на њен приједлог дала сагласност на промјену имена овог предузећа. Основни разлог промјене назива предузећа, како тврди Kлимента, је формалне природе. „Сматрам да назив „Никола Тесла“ не треба да носе предузећа која се баве текстилом, него електроником. Ништа се друго није промијенило, само назив и сједиште. Сваки дан очекујемо рјешење суда којим ће назив предузећа и званично бити промијењен“, рекла је Kлимента.

Додала је да је Влада РС одлуку о промјени назива предузећа донијела на сједници одржаној крајем фебруара. Иначе, у овом предузећу половином марта је заустављена производња због тога што радницима нису исплаћене сада већ двије и по плате. Поред тога, предузећу је блокиран и рачун. Фирма је дошла у проблеме након што је 23. марта покренут стечај над једном од фирми која се налази у оквиру компаније у којој је и „Штајман“, која је њихов једини купац.

„Предузеће са којим смо ми потписали уговор није отишло у стечај, али они вјероватно на нивоу акционарског друштва имају изјаву о солидарној одговорности и сва су предузећа сад под лупом, провјерава се ко може даље са настави са радом и колике су обавезе предузеча које је отишло у стечај. Може се десити да сва друга предузећа наставе са радом, ако обавезе не буду изнад вриједности њиховог капитала“, казала је Kлимента и додала да раднице, њих 140 колико их је запослено, траже исплату једне плате како би наставиле да раде.

Инвестиционо-развојна банка РС одобрила је почетком ове године предузећу „Никола Тесла“ кредит од 250.000 KМ којим су измирене њихове пореске обавезе.

Независне новине

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар