Веровали или не: После рекордне туристичке сезоне у Требињу разрешена директорка Татјана Бујалић

  • Тешко је веровати да се Татјана Булајић, директорка Туристичке организације Требиња повукла „из личних разлога”. Искуство нас учи да, кад год политика умеша прсте у струку, епилог је поражавајући

tanja

текст: Трифко Ћоровић
Фото: www.slobodnahercegovina.com

Док су се у први план ставиле скупштинске расправе о буџету града Требиња готово успутно се провукла реченица: „На лични захтјев дужности је разријешена и директор Туристичке организације града Требиња Татјана Булајић, а за вршиоца дужности директора ове јавне установе именован је Драган Мандић.”
На први поглед делује да је особу А заменила особа Б, али…
Татјана Булајић је годинама уназад један од синонима туризма у Требињу. Бројне награде које је добила Туристичка организација Требиња и њена дојучерашња директорка најбољи су доказ за то:
(Новосадски сајам – ТО Требиње добитник велике златне медаље за наступ, Златна туристичка ружа за најуспешнију ТО у БиХ, Златна плакета за унапређење промоције туризма Требиња, Златна плакета за квалитет у раду, Награда за дизајн промотивног материјала Привредне коморе Војводине, Диплома са посебним признањем Татјани Булајић на територији РС и БиХ…).
Необично је што је до смене дошло на крају сезоне која је била рекордна упркос економској кризи, поплавама и готово замрлој привреди не само у Херцеговини, већ у целом региону.
Тања Булајић је свега дан-два пре разрешења стигла у Требиње, након премијерне презентације града под Леотаром на најпрестижнијем светском сајму туризма у Лондону.
У Србији знамо да је и у току годишњег одмора налазила време да дође на земљачка окупљања и на тај начин подстицала Херцеговце да наставе ширити своју завичајну причу као најбољу рекламу и промоцију родног краја. Земљаци у Београду и Војводини би се увек осећали почашћено када би их Тања називала најбољим туристичким промотерима.
Од раније смо имали податке да је у задњих 7 година број ноћења у Требињу утростручен, да су требињски винари управо захваљујући добром раду Туристичке организације Требиња постали један од заштитних знакова Херцеговине.
Редакција Слободне Херцеговине је имала договор са Татјаном Булајић да по завршетку посете Лондону у великом интервјуу за најпосећенији и најутицајнији херцеговачки портал у Србији сумира утиске о рекордној сезони која је иза нас, као и планове за годину која је пред нама. Било нам је чудно зашто се увек љубазна и насмејана Татјана Булајић није одазивала на наше позиве, а онда смо прочитали реченицу са почетка овог текста.
Тешко је веровати да се Татјана повукла „из личних разлога”. Кад год се политика мешала у струку знамо да је епилог био поражавајући. Остаће уписано да је на крају најбоље туристичке сезоне у историји Требиња разрешена директорка Туристичке заједнице, а да је на њено место дошао инжењер машинства. Чак и да је дошао неко из туристичке бранше тешко да би могао да достигне њене резултате.

(Копирање и преузимање овог текста није дозвољено без писмене дозволе редакције сајта Слободна Херцеговина)

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар