ПЕТРОВИЋ: Имамо озбиљне намјере да отпочнемо са градњом аеродрома који смо започели прије пар година!

  • Коментаришући одустајање концерна „Свислајон“ од градње аеродрома на Зупцима, Петровић је истакао да је предсједник концерна Родољуб Драшковић процијенио да тај пројекат треба да ради Влада Републике Српске са својим партнерима.

luka petrovic
„Познато је да је тај пројекат започет прије неколико година и да није било квалитетних идеја које би привукле инвеститоре. Међутим, у посљедњих неколико мјесеци показале су се значајне инвестиционе активности тако да постоје озбиљне намјере да се у овој години отпочне са градњом аеродрома“, рекао је новинарима Петровић, који је предсједник Градског одбора СНСД-а Требиње.
Петровић је истакао да је то пројекат Владе Републике Српске, те да ће то, највјероватније, бити јавно-приватно партнерство, наглашавајући да су то једини нормални пројекти, а не пројекти какве презентује неко други.
„Уважавамо Драшковића који је дуго година присутан у Требињу и мислимо да је важно да он има добру комуникацију и са Градом Требињем и са Владом Републике Српске“, рекао је Петровић и додао да је у контактима са предсједником концерна који је, како каже, спреман да настави реализацију пројекта „Град сунца“ заједно са партнерима из Владе Републике Српске.
Важан партнер у реализацији неких објеката, каже Петровић, на овом пројекту су и Хидроелектране на Требишњици /ХЕТ/.
Осврћући се на Вучуревићеву поруку да ће сви морати да плате градско земљиште за градњу аеродрома, Петровић је одговорио да је „то што Вучуревић очекује новац нормално, јер му ништа друго није ни преостало него да сакупља новац зато што је очито да одлази са ове фотеље“.
„Од њега је очекивати разне политикантске и друге изјаве и не желим на њих да се осврћем, ни да учествујем у препиркама и свађама које изазива“, поручио је Петровић.
Из концерна „Свислајон“ данас је саопштено да одустају од изградње аеродрома на Зупцима због непостојања политичког консензуса.

Срна

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар