Вучуревић: Изгубили смо озбиљног инвеститора, честитам СНСД-у и Влади

  • Градоначелник Требиња Славко Вучуревић рекао је данас да је одустајање концерна „Свислајон“ од изградње аеродрома на Зупцима за њега „очекивано и оправадано“, оцијенивши да је за све кривац „погубна политика и понашање“ СНСД-а.

vucurevic
„Изјава Луке Петровића, генералног секретара СНСД-а, да се Драшковић и ја као градоначелник петљамо и отимамо њихове пројекте је наишла на реакцију Драшковића. Драшковић ме је позвао и рекао да се он повлачи са пројекта да не жели да ремети планове секретара СНСД-а и Владе РС да граде аеродром. Такође, ја као градоначелник Требиња не би желио да пореметим било коме такву велику инвестицију, али хоћу да нагласим да Град Требиње ником неће дати бесплатно локацију, био то Драшковић или Влада РС“, рекао је градоначелник Требиња на данашњој ванредној прес конференцији.
Он је поступке СНСД-а у вези са инвестицијом компаније „Свислајон“ оцијенио „потпуно погубним, усмјереним против здравог разума, свог града и развоја Херцеговине“.
„Честитам господину Драшковићу на великодушности, а господину Петровићу и Влади на великом подухвату да коначно саграде аеродром у Требињу. Озбиљног инвеститора смо изгубили и сад очекујемо од њих да коначно реализују након 12 година оно што им је наводно неко покушао отети“, истакао је Вучуревић.
Скупштина града Требиња на посљедњој сједини донијела је одлуку о продаји 200.000 квадратних метара земљишта на локацији Дубраве – Зупци компанији „Свислајон“ за изградњу аеродрома, али је Градски одбор Савеза независних социјалдемократа Требиње затражио од надлежног министарства да поништи све одлуке са посљедње сједнице, укључујући и ону о продају земљишта, јер сматрају да су донесене мимо легалних процедура и да су незаконите.

Извор: Радио Требиње / Р.С.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар