ПЕРСА КЛИМЕНТА: Политичари су криви што Љубињци више не вјерују никоме!

  • Oпштина Љубиње затражила је помоћ од предсједника Србије Александра Вучића и Владе Србије да помогне завршетак уређења насеља Виногради у Љубињу.

– Предсједник Србије је приликом недавне посјете Требињу и рјечју и дјелима показао посебан сензибилитет према Херцеговини, па вјерујем да ће показати разумијевање и за Љубиње. Комплетна документација предата је конзулату Србије у Требињу и надамо се да ће можда већ и приликом заједничке сједнице Владе Србије и Владе Републике Српске, која ће се одржати крајем августа у Требињу, стићи повољне вијести – рекла је Перса Климента, предсједница Скупштине општине Љубиње, која је изразила велику забринутост за будућност овога мјеста из кога млади људи одласком на студије практично трајно одлазе.

– Љубиње је заиста запостављено. Док се у цијелом региону улаже у ауто путеве, у Љубињу се већ деценијама чека на санирање пута према Стоцу и Требињу, а обећања остају само мртво слово на папиру. Зато данас није нимало чудно што су Љубињци сумњичави и више не вјерују никоме – каже Климента и додаје да се не слаже са коментарима да Љубиње нема довољно утицаја на институције система.

– Имали смо фазе када смо из нашег мјеста имали и министра, па чак и премијера, али нам то као локалној заједници није донијело никакву корист – каже Климента и истиче да, ипак, највећи капитал Љубиња лежи у његовим људима.

– Гдје год су Љубињци одлазили, а има их по цијелој земљиној кугли, свуда су се показали као вриједни радници и прави домаћини. Вјерујем да би многи од њих веома радо помогли и уложили у завичај, али им се мора пружити и права прилика. Љубиње је и даље потпуно неискориштено. Налазимо се на само 40 километара од мора и на географски јако атрактивном положају, али настави ли се са оваквом политиком, ускоро ћемо нестати – наглашава Климента и додаје да са никад већом скепсом Љубињци чекају октобарске изборе.

– На локалном нивоу колико год желите да урадите у много чему постоје лимити, зато сам одлучила да се кандидујем за посланика у Народној скупштини Републике Српске. Уколико будем изабрана од своје посланичке плате стипендираћу пет студената из Љубиња у наредне четири године и нећу пропустити ниједну прилику да истичем проблеме Љубиња, јер без константног лобирања, рјешења сигурно неће доћи сама од себе – закључује Климента.

Т. Ћоровић

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар