Кочићев дан у Београду

  • Као и сваке године у четвртак пред последњу недељу у августу, пред Кочићев збор на Змијању, Представништво Републике Српске у Србији, Удружење књижевника Републике Српске, Удружење књижевника Србије и Завичајно друштво „Змијање“ ће и овог посљедњег августовског четвртка, а у оквиру манифестације „Кочићев збор“, организовати „Кочићев дан у Београду“.

Кочићев споменик у Алеји великана на Новом гробљу у Београду

 

По програму је предвиђено да у 11.00 сати положимо вијенце и цвијеће на Кочићев збор у Алеји великана на Новом гробљу, уз пригодно обраћање представника два града: Београда и Бање Луке, представника два удружења књижевника: Републике Српске и Србије и Представништва Републике Српске у Србији.

У 12.00 је полагање вијенаца и цвијећа на споменик Кочићу у Чубурском парку, а у 20.00 сати у свечаној сали Удружења књижевника Србије, Француска 7. – традиционално књижевно вече под насловом „Змијање у Београду, Српска у Србији“. Кочићу у славу говоре: Христо Петрески (Македонија), Слободан Јовић и Ранко Павловић (Република Српска), Душка Врховац, Дејан Алексић и Жарко Миленковић. У име Удружења књижевника Србије госте ће поздравити Радомир Андрић, председник Удружења, а домаћин вечери је Душко М. Петровић.

Извор: Представништво РС у Београду

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар