ОВОГОДИШЊА НЕВЕСИЊСКА ОЛИМПИЈАДА ОД 5. ДО 12. АВГУСТА

  • Овогодишња 143. Невесињска олимпијада одржаће се од 5. до 12. августа, одлучено је на састанку Организационог одбора. Спортисти из земље и региона имаће прилику да се такмиче у преко 40 спортских, традиционалних и витешких дисциплина.

Најуспјешније олимпијце осим медаља очекују и новчане награде. Приближно половина укупног наградног фонда резервисана је за побједнике три галоперске трке које су више од једног вијека препознатљиво обиљежје Невесињске олимпијаде.

Манифестацију ће пратити низ културних и туристичких садржаја. Сајам пољопривредних производа и ручних радиности ове године имаће регионални значај пошто је укључен у пројекат „Плодови херцеговачког крша“.

Олимпијада ће почети 5. августа Атлетским митингом „Алекса Ковачевић“, а централни догађај са традиционалним и витешким дисциплинама биће одржан у недјељу, 12. августа.

Комплетан програм и друге појединости везане за овогодишњу светковину традиције и витештва биће утврђени на наредним сједницама Организационог одбора Невесињске олимпијаде.

Општина Невесиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар