ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА ФОТОГРАФИЈА „ВАСКРС МАНАСТИРА ЖИТОМИСЛИЋ“

  • У галеријском простору Центра за културу „Небојша Глоговац“ отворена је изложба фотографија „Васкрс манастира Житомислић“ поводом 30 година од рушења и 20 година од почетка обнове ове светиње.

Фотографије, које су власништво Музеја манастира Житомислић, ретроспективно приказују овај манастир кроз историју.

„То су фотографије изгледа манастира прије Другог свјетског рата, између два свјетска рата, фотографије мученика житомислићких, фотографије са сахране мученика житомислићких, те фотографије порушеног манастира из задњег рата, његове обнове и садашње фотографије“, рекао је игуман манастира Житомислић Данило Павловић .

Он је истакао је да је ово година значајних јубилеја за овај манастир.

„Осим обиљежавања 30 година од рушења и 20 година од почетка обнове ове светиње, Свети архијерејски сабор Српске православне цркве одредио је датум празновања Светих свештеномученика житомислићких и то ће од ове године бити 26. јун. Тим поводом имали смо велику свечаност и организовали ову изложбу“, закључио је игуман Данило.

Отварању изложбе присуствовали су директорица Музеја манастира Житомислић Ирина Колак Мандић и кустос Марко Булајић.

У име домаћина, Центра за културу „Небојша Глоговац“, посјетиоце изложбе поздравио је директор ове установе Александар Вуковић. Он је рекао да ће поставка фотографија у невесињској галерији бити изложена до 1. августа.

Радио Невесиње

 

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору
  1. Pingback: Отворена изложба фотографија Васкрс манастира "Житомислић"

Оставите коментар