Невесиње: У градској галерији отворена изложба фотографија Фото кино клуба Требиње

  • У Градској галерији у Невесињу отворена je тематска изложба „Херцеговина“ Фото кино клуба Требиње.


Премијерно су представљене 42 фотографије са херцеговачким мотивима, аутора Радоја Елеза, Игора Дутине, Радована Дангубића, Нинослава Илића, Јована Видаковића, Душана Вуковића, Славенка Вукасовића, Неде Пикић, Предрага Пикића, Предрага Муцовића и Радоја Вуковића.

Радоје Елез

Аутор Радоје Елез рекао је да су радове изложили најактивнији и најуспјешнији чланови клуба, с циљем популаризације и унапређења фотографије као умјетности.
– Ријеч је о ауторима чије су фотографије излагане и награђиване у земљи и иностранству, а изложба ће бити презентована у више градова – додао је Елез.
Он је подсјетио да је Фото кино клуб Требиње почео са радом 1948.године и да је то други фото клуб основан у Босни и Херцеговини. Клуб је члан Асоцијације за умјетничку форографију БиХ.Прва изложба требињског Клуба у Невесињу биће отворена до 8.јануара 2016.године.

Синоћњи амбијент који је одисао Херцеговином, својим наступом у раскошним ношњама уљепшали су чланови Етно групе „Свети Димитрије“ из Невесиња.

ИЗВОР: РАДИО НЕВЕСИЊЕ / ВЕРИЦА ЧУПКОВИЋ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар