Хрватско друштво организује изложбу стећака у порти манастира Житомислић

  • Након приказивања у хрватском дому „Херцег Стјепан Косача“, потом у галерији фрањевачког самостана Духа Светог у Фојници, Хрватско културно друштво „Напредак“ наставља своју мисију, па у сарадњи са Фондацијом Музеја Житомислић и Catholic relief services, у петак 27. августа у 19 часова,  организује отварање изложбе „Стећци“ која ће бити постављена у склопу манастира Житомислић.

Директор Фондације Дејан Дилберовић напомиње да је ова изложба важна из више разлога, а првенствено да би се млади упознали са историјом ових подручја, културном и духовном баштином народа који живе на овим подручјима већ вијековима.

Приређивач изложбе, Мирослав Ландека, потпредсједник ХКД Напредак наглашава да овај пројект афирмише интернационалну и прекограничну сарадњу, културну повезаност, промовише заједничку културну баштину те има за циљ оснажити и потакнути даљу заједничку сарадњу.

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар