Слободна Херцеговина » Нови Сад, 29. 10. – Изложба фотографија устаника Невесињске пушке

Нови Сад, 29. 10. – Изложба фотографија устаника Невесињске пушке

  • У четвртак, 29. 10. 2015. у Клубу Зрно словесности, на Тргу Марије Трандафил 11, у Новом Саду, са почетком у 19 часова, Удружење Срба Херцеговаца и пријатеља у Србији у сарадњи са Зрном словесности, организује изложбу фотографија устаника Невесињске пушке и фотографија штампе из тадашње Аустро-Угарске.

386

Проф. др Дејан Микавица, ће одржати предавање са темом изложбе и представити историјску слику времена, узроке, поводе, ток и ширење устанка, са посебним освртом на одјеке устанка у Војводини и препознавање значаја дела српског трибуна Светозара Милетића у ововременским искушењима. Сврха пројекта Одјеци херцеговачког устанка 1875. у Војводини, у години у којој се обележава 140 – то годишњица од устанка Невесињска пушка јесте подсећање на славне дане из наше историје, одржавање историјске свести и очување националних интереса и традиционалних друштвених вредности.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстовe са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да преносе само они сајтови који користе српско писмо

Оставите коментар
* Закон о јавном информисању – члан 38: Забрањено је објављивање идеја, информација и мишљења којима се подстиче дискриминација, мржња или насиље против лица или групе лица због њиховог припадања или неприпадања некој раси, вери, нацији, етничкој групи, полу или због њихове сексуалне опредељености, без обзира на то да ли је објављивањем учињено кривично дело.

Мишљења изнијета у коментарима приватно су мишљење аутора коментара и не представљају ставове редакције Слободна Херцеговина