Нови Сад, 29. 10. – Изложба фотографија устаника Невесињске пушке

  • У четвртак, 29. 10. 2015. у Клубу Зрно словесности, на Тргу Марије Трандафил 11, у Новом Саду, са почетком у 19 часова, Удружење Срба Херцеговаца и пријатеља у Србији у сарадњи са Зрном словесности, организује изложбу фотографија устаника Невесињске пушке и фотографија штампе из тадашње Аустро-Угарске.

386

Проф. др Дејан Микавица, ће одржати предавање са темом изложбе и представити историјску слику времена, узроке, поводе, ток и ширење устанка, са посебним освртом на одјеке устанка у Војводини и препознавање значаја дела српског трибуна Светозара Милетића у ововременским искушењима. Сврха пројекта Одјеци херцеговачког устанка 1875. у Војводини, у години у којој се обележава 140 – то годишњица од устанка Невесињска пушка јесте подсећање на славне дане из наше историје, одржавање историјске свести и очување националних интереса и традиционалних друштвених вредности.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар