НОВИ САД, 16. АПРИЛ 2019. ГОДИНЕ: Херцеговци желе нови рекорд у добровољном давању крву

  • Млади из Удружења Срба Херцеговаца и пријатеља у Србији увелико раде на реализацији Програма рада за 2019 годину. Посебно мјесто у Програму заузимају хумане активности по којима су млади из овог Удружења постали препознатљиви.

Седма по реду акција биће одржана у уторак 16.04.2019. године у периоду од 8.30 до 12.30 часова у просторијама Удружења, улица Радничка 49 у Новом Саду.

И ову акцију добровољног давања крви и овога пута реализујемо уз велику помоћ и у сарадњи са Црвеним крстом Новог Сада и Заводом за трансфузију крви Војводине – истиче Бојан Миленић један од организатора.

– Почетком марта десет младих чланова Удружења присуствовало је једнодневном семинару који је био посвећен управо Организовању акција добровољног давања крви а који је организовао Црвени крст Новог Сада. Искуства са претходних акција као и знање које смо усвојили на овом семинару свакако ће нам много користити у организовању наредних акција давања крви-рекао је Миленић.

До сада на акцијама у Новом Саду прикупљено је преко 300 доза крви а укупно је учествовало 190 младих хуманих људи.

– Свака наша акција је бројнија од претходне. Поред наших земљака на акције се одазивају и наши пријатељи и колеге. Позивамо све хумане људе да нам се придруже и на најљепши начин хуманост покажу на дјелу-поручују млади из Удружења.

Све информације могу се добити телефонским путем:  
065 460 5227 Марко
065 9865 093 Бојан
065 442 4070 Ивана

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар