ДАНИ СРПСКЕ У СРБИЈИ: Херцеговина за понос Републике!

  • Протеклих неколико година, Српска заузима посебно мјесто на туристичкој мапи Европе. Да има чиме да се поноси, доказала је још једном на манифестација „Дани Српске у Србији.“

 

bilecani

Билећане у Београду дочекали Мидораг Дунђеровић (председник) и Борислав Кркелић испред Завичајног клуба Билећана у Србији

Манифестација се по трећи пут организује под покровитељством Представништва Републике Српске у Србији. На овој манифестацији представљени су туристички потенцијали цијеле наше Републике. Ипак, по оцјени многих, посебно мјесто заузима Херцеговина. Производња вина, ракије, меда, сира, кајмака и пршута је традиција која се у овим крајевима одржава већ годинама.
„Оно што је тренд у свијету заиста је и активни одмор. Тако да наши национални паркови и Јахорина,олимпијска љепотица, у првих 7 мјесеци ове године већ биљежи повећање броја туриста од 97%,“ истакла је за РТРС Нада Јовановић директор ТОРС.

bilecani 02
Цијела манифестација не би била потпуна без игре и пјесме. Оно што је највише одушевило присутне у Кнез Михајловој била је херцеговачка ганга, а њу су пјевале цуре из Етно групе „Василисе“ из Билеће. Поред њих, за овај сегмент културног наслијеђа били су задужени и чланови ГКУД-а „Алат-Свислајон“ из Требиња.
Манифестација је организована у Новом Саду, Београду, Аранђеловцу и Вршцу.

Извор: Слободна Херцеговина / Петар Салатић
Фото: Раде Козјак

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар