Нема новца за Новотекс: Нова лицитација на помолу

  • На рачуне требињског предузећа „Новотекс“ у стечају није стигао новац од ЈП „Никола Тесла“, које је овај требињски текстилни комбинат прије скоро пола године купило за око 3,04 милиона КМ.

    zgrada-novoteksa

По други пут није испоштован рок уплате, јер је првобитно новац требао бити уплаћен у јуну, а затим је Скупштина повјерилаца рок продужила до 31. августа.
„Наредних дана ћемо одлучити да ли ће бити расписана нова лицитација или ће бити одржана Скупштина повјерилаца око продаје предузећа Влади РС“, рекао је за Радио Требиње Лазар Ђурђевић, стечајни управник „Новотекса“.
Директор „Николе Тесле“ Душан Вјештица раније је рекао да је идеја била да ово предузеће купи „Новотекс“, али се од тога одустало.
„Из ресорног министарства сам обавјештен да ће директну куповину овог предузећа обавити Влада, као што је урадила са још неколико предузећа у РС“, навео је Вјештица крајем јуна, након што је продужен рок за уплату за погон „Новотекса“.
Предузеће „Никола Тесла“ је половином марта за објекте, земљиште, као и покретну и непокретну имовину „Новотекса“ понудило око 3,04 милиона КМ, а уплаћена је само кауција од 50 хиљада КМ.
Прије продаје ЈП „Никола Тесла“ пропало је осам лицитација за продају погона „Новотекса“, пошто није било заинтересованих.
Стечајни поступак у „Новотексу“, који је имао око 800 радника, покренут је 2011. године, а укупна дуговања овог предузећа су око 60 милиона марака.

Извор: Радио Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар