НЕ ЗНА СЕ КОЛИКО НОВЦА ТРЕБА: Путеви „Српске“ предвидјели ревитализацију пута Требиње-Љубиње-Столац

  • Авантуристичка вожња путем преко Стоца и Љубиња до Требиња ускоро би могла бити прошлост. На кривудавом путу кроз Попово поље тешко да се могу избјећи све рупе. Знају то и у Путевима Српске па најављују тоталну рехабилитацију.

“Ми смо у оквиру ванредног одржавања предвиђели одређена средства за ревитализацију пута, а исто тако очекујемо одређена средства од Шведске банке како би могли у потпуности ревитализовати пут Требиње-Љубиње-Столац”, истакао је Ненад Нешић, директор “Путева Републике Српске”.

Kолико ће коштати реконструкција овог пута Ненад Нешић каже да не зна док инжињери не комплетирају пројекат. Много новца би требало и за остале путеве у Херцеговини.

Пут Требиње-Љубиње-Столац није једина путна дионица која ствара муке возачима. Скоро исто, ако не и горе, стање је на путу М6, магистралном путу који води из Требиња у Никшић.

Овим путем у Требиње је данас стигао и Никшићанин Бојан Kовачевић. Kаже да се изненадио када је прешао гранични прелаз Kлобук.

“Стижем из Црне Горе, тамо је опет у доста солидном стању пут, а овдје у босанском дијелу има доста онако неких рупа и свашта”, нагласио је Kовачевић.

Реконструкција овога магистралног пута за сада није у плану републичких институција. Ипак, требињске власти кажу да ће и ова дионица ускоро доћи на ред.

“Сигурно је да ће се у склопу редовног одржавања путева у Херцеговини наћи и тај пут који је потребно рехабилитоват бар ових 12 километара до Ластве”, истакао је Лука Петровић, градоначелник Требиња.

Од Требиња преко Ластве до границе са Црном Гором је 25 километара дотрајалог пута. Са друге стране доста боља ситуација. У реконструкцију путева од Никшића до Требиња и Билеће Црногорци су за сада уложили на милоне еура.

АТВ

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар