Новотекс ни на небу ни на земљи: Истекао рок уплате – пара нема

  • Предузеће „Никола Тесла“ из Бањалуке није уплатило око три милиона КМ за куповину новог погона „Новотекса“.

zgrada-novoteksa

Новац је требао да буде на рачуну требињског „Новотекса“ у стечају половином маја.
Стечајни управник у требињској текстилној индустрији Лазар Ђурђевић рекао је за радиотребиње.цом да је уплаћена само кауција од 50 хиљада КМ, која ће вјероватно пропасти – јер остатак новца није уплаћен.
„Крајем јуна је Скупштина повјерилаца, која ће одлучити шта даље“, навео је Ђурђевић.
Директор Јавног предузећа „Никола Тесла“ Душан Вјештица потврдио је да је првобитно идеја била да „Новотекс“ купи предузеће „Никола Тесла“, али је Влада РС одустала.
„Из ресорног министарства сам обавјештен да ће директну куповину овог предузећа обавити Влада, као што је то урадила са још неколико предузећа у РС“, рекао је Вјештица за радиотребиње.цом.
Скупштина повјерилаца „Новотекса“ половином марта је прихватила понуду предузећа „Никола Тесла“ за продају новог погона за 3,04 милиона КМ, уз крајњи рок уплате до 15. маја.
За овај новац требале су бити продате некретнине, објекти и земљиште, као и покретна имовина која припада новом погону „Новотекса“.
Извор: Радио Требиње / Д.Ч.

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.

Оставите коментар