НА ПРОЉЕЋЕ ПОЧИЊЕ ГРАДЊА АЕРОДРОМА: Од Требиња до Београда за 40 минута

  • Изградња аеродрома у Требињу, пројекат који заједно реализују Србија и Република Српска, почеће на прољеће.

Информацију о почетку изградње потврдио је министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Томислав Момировић.

– Ми смо већ у нашем буџету за сљедећу годину предвидјели пет милијарди динара за тај пројекат. Надамо се да ћемо сљедеће године кренути у прве припремне радове и да ћемо инвестирати озбиљније током 2021. како би тај пројекат покренули и како би он добио свој замах – рекао је Момировић накона састанка у Влади Србије са министром саобраћаја Републике Српске Ђорђем Поповићем.

Истакао је да ће се Влада Србије потрудити да реализује тај пројекат и друге инвестиције који се заједно реализују са Српском, упркос ситуацији са короном.

– План је да градња аеродрома у Требињу крене почетком другог квартала наредне године односно на прољеће – додао је Момировић.

Планирано је, како је раније најављено, да први авиони са аеродрома у Требињу полете крајем 2021. године, када би од Београда до Требиња могло да се стигне за око 40 минута.

ТАЊУГ

Преузето са Град Требиње

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар