ОДБОРНИЦИ ДАЈАНА И НЕБОЈША: Први пут да брачни пар заједно улази у Скупштину Требиња

  • У Требињу по први пут у одборничке клупе сједа брачни пар, након што су Дајана и Небојша Милишић добили повјерење суграђана на локалним изборима као кандидати за одборнике Листе за правду и ред Небојше Вукановића.

Према потврђеним резултатима ЦИК БиХ, Дајана је добила 23 гласа више од супруга и једна је од четири жене која је изборила мјесто у одборничким клупама.

Небојша, који према овим резултатима није освојио одборничко мјесто, ипак ће и у јавном животу у стопу пратити своју супругу, јер се носилац листе Небојша Вукановић одриче одборничког мандата и остаје народни посланик.

– Да се двоје људи са једнаким интересовањима и заједничким познаницима никада не упознају, а живе у малом граду као што је Требиње, скоро је немогуће. То се управо догодило Небојши и мени, али зато када смо се упознали 5.октобра 2012. године, ноћ уочи изборне ћутње, више се нисмо раздвајали. За кратко вријеме смо схватили да смо сродне душе и вјенчали смо се сљедеће године истог датума – почиње Дајана животну причу.

Дјевојка која је одрасла у граду због љубави је отишла у предграђе и почела се бавити пољопривредом.

– Обрађујемо 400 квадрата земље. Имамо пластенике, хранимо краве. Производимо сир и продајемо. У почетку ми је било помало тешко научити и ускладити све те послове, али уз помоћ породице све се стигне – каже она.

Њен супруг је заљубљеник у моторе и члан је требињског Мото клуба ТНТ од његовог оснивања.

– По природи сам велики авантуриста, у животу имам више љубави, а једна од њих су двоточкаши. Исту љубав имам и према пољопривреди – прича Небојша.

Овај брачни пар ускоро очекује принову, а како кажу, да уђу у политички живот града су одлучили, управо, кад су сазнали да ће постати родитељи, јер желе да њихово дијете расте у праведнијем друштву.

Неправда

Дајана објашњава да је њен супруг увијек био борац за правду.

– То је кључна ствар која га је довела на Листу за правду и ред Небојше Вукановића. Иако има стално запослење мом супругу је увијек сметала неправда, пошто велики број његових ратних другова никада није добио прилику да се запосли. То је био један од разлога што се ангажовао и у градској Борачкој организацији – наводи ова млада одборница.

Додаје да је она један од примјера младих људи у Требињу која са факултеттском дипломом није успјела добити посао у струци, јер није била, како каже, у правој партији.

– Као дипломирани библиотекар остала сам да радим у угоститељству. Није ми жао, јер ми је послодавац честит човјек и има слуха за своје раднике. Нисам једина, имам још колега из струке који се сналазе кроз живот – истиче она.

Милишићи кажу да ће се прије скупштинских засједања кући договарати о приједлозима и свим питањима о којима ће расправљати на сједницама, као што то раде у и приватном животу.

– Са осталим одборницима са наше листе чинићемо групу која се залаже за исте ствари и заједно доноси одлуке. Желимо бити на услузи свим грађанима и помоћи им да њихови проблеми изађу на видјело и рјешавају се – поручује први брачни пар одборника у требињској Скупштини.

Најмлађи одборници

Прије четири године требињска Скупштина је имала најмлађег одборника у РС – Бојана Шапурића, који је тада са 22 године постао одборник ДНС, а затим и потпредсједник Скупштине града Требиња, до маја 2019. године.

У новом сазиву градске Скупштине, који ће имати нешто млађи састав од претходног, најмлађи одборник је Ђорђе Вучинић (21) са Листе за правду и ред Небојше Вукановића.

Интересантно је да је Шапурић одборник и новом сазиву Скупштине града Требиња, који је мандат добио као носилац одборничке листе НДП.

Мјесто у скупштинским клупама на овогодишњим локалним изборима изборила је и његова супруга, али не у Требињу, већ у родном мјесту Српцу, гдје је у одборничке клупе ушла као кандидаткиња СНСД.

Дубравка Чоловић / Српскаинфо

 

ПИШИ ЋИРИЛИЦОМ: Текстове са портала Слободна Херцеговина, уз обавезно навођење извора и линк, могу да користе само они сајтови који користе српско писмо.
О аутору

Оставите коментар